FRIGARUI DE PUI

februarie 11, 2015

ENGLISH RECIPE HERE

Ingrediente necesare pentru a prepara frigarui de pui:


- 700gr piept pui (sau pulpe dezosate)
- 1-2 ardei
- 4-6 ciuperci
- 2 cepe mai mari

pentru marinare:
- 1 plic condimente pentru pui (picant) cu sare sau puneti sare separat
- 1-2 lingura ulei
- 3 linguri suc de lamaie 
- 8-10 bete pentru frigarui



Din ingredientele de mai sus am obtinut 9 frigarui de pui. Pieptul de pui l-am marinat, dar nu este obligatoriu. Ies foarte bune doar cu sare si piper sau puteti presara peste ele condimente pentru pui fara sa mai tineti carnea la marinat. In loc de piept de pui puteti folosi si pulpe de pui dezosate. Frigaruile sunt bune si pentru copii, mai ales daca le faceti cu piept de pui.
Puteti servi frigaruile de pui cu sos de mustar.


Mod de preparare frigarui de pui:



Azi, avand ceva mai mult timp de alocat gatitului, am zis sa marinez putin carnea de pui pentru frigarui. Am gasit niste condimente pentru pui picant care nu contineau glutamat si le-am amestecat intr-un castron cu 3 linguri de suc de lamaie si 1-2 linguri de ulei. Pieptul de pui l-am taiat in bucatele aproximativ dreptunghiulare si l-am amestecat cu condimentele pana s-a acoperit uniform. Am acoperit apoi castronul si l-am pus la frigider pentru 4-6 ore (sau peste noapte).




Dupa ce au trecut cele 3 ore am pregatit si legumele. Ciupercile le-am spalat bine de tot desi stiu ca nu se spala ci se sterg bine cu un prosop curat, ca sa nu se innegreasca. Din punctul meu de vedere n-au decat sa se si albastreasca, ca eu tot le spal. Le-am taiat si pe ele in bucati ceva mai groase, ca sa nu se rupa cand le insir pe bete.



Ardeiul l-am taiat bucatele potrivite iar ceapa am taiat-o in 8 apoi am desfacut-o feliute iar la frigarui am pus cate 2-3 feliute de ceapa. Acum aveam la dispozitie toate ingredientele pentru frigarui asa ca m-am apucat sa le asamblez: pe fiecare bat am pus in ordine carne, ardei, ceapa, ciuperci si iar de la capat pana am ajuns la capatul batului. Ceva gen Vlad Tepes in bucatarie si nu alta! Dupa ce am terminat toate frigaruile le-am bagat la cuptor, pe gratar, si le-am lasat sa se rumeneasca. 
Dupa aproximativ o ora frigaruile de pui erau gata si dupa ce s-au racit un pic le-am servit cu maaare pofta. Si cu cartofi prajiti, ca sa respect intocmai comanda baietilor. Sunt foarte bune si fara garnitura, mai ales daca sunteti la dieta.

Spor la gatit si pofta buna! 
Va astept si pe pagina de Facebook!


You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...