TOCANITA DE CIUPERCI CU CARNE DE PORC - RETETA VIDEO
iunie 17, 2015Ingrediente necesare pentru a prepara tocanita de ciuperci cu carne de porc:
- 800gr ciuperci champignon- 500gr carne de porc (mai slaba)
- 2 cepe potrivite
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri pasta de tomate
- 1-2 linguri de ulei
- 1 legatura de marar
- 2 pahare de apa
- sare si piper dupa gust
Instrumente utile
Aragaz Arctic AGM5500F, 4 arzatoare, Gaz, Safety Plus, Arzatoare cu eficienta ridicata, 50 cm, AlbTocanita de ciuperci cu carne de porc este o mancare de care pur si simplu nu te mai saturi. Se poate face si cu ciuperci congelate si, in loc de carne de porc, puteti folosi carne de pui sau curcan. Este o reteta simpla, rapida si delicioasa!
Va mai recomand:
- Ciulama de ciuperci
- Tocanita de ciuperci cu masline
- Tocanita cu pui si dovlecei
- Ciulama de pui
- Ostropel de pui
Instrumente utile
Mod de preparare tocanita de ciuperci cu carne de porc:
In timp ce se prajea carnea eu am spalat ciupercile si le-am tocat ca sa fie pregatite cand le vine randul. Am tocat apoi ceapa marunt si am pus-o la calit intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu o lingura de ulei.
Cand a devenit usor transparenta am adaugat si ciupercile tocate. Am tinut pe foc, amestecand din cand in cand, pana au lasat ciupercile apa apoi am adaugat si carnea de porc prajita.
Am lasat sa fiarba 3-4 minute apoi am adaugat 2 pahare de apa, 3 linguri pasta de tomate, usturoiul zdrobit, sare si piper.
Am amestecat bine si am mai tinut pe foc inca vreo 15 minute, cat sa scada putin sosul.
Dupa ce am oprit focul am adaugat si mararul tocat.
La asa tocanita gustoasa, merge niste paine proaspata de casa :).
Va recomand:
focaccia cu rosii si usturoi,
focaccia cu cartofi si rozmarin
focaccia cu cascaval
paine de casa cu cartofi
paine de casa fara framantare (paine neframantata)
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!
2 comentarii
Mie nu prea-mi plac tocănițele în general, dar asta, cu ciuperci, e preferata mea și de regulă o mănânc fără carne, însă este ușor de preparat și de adaptat, deci numai bună dacă ai un gurmand îndrăgostit de carne la masă. :D
RăspundețiȘtergereSuper idee !
Alexandra
Si mie imi place tocanita de ciuperci fara carne dar ai mei sunt carnivori si nu prea am de ales :).
Ștergere