RULADA DE CARNE TOCATA CU OUA FIERTE
ianuarie 02, 2016Rulada de carne tocata cu oua fierte este excelenta servita calda, alaturi de garnitura preferata, la pranz sau la cina, dar este extraordinar de buna si rece, servita ca aperitiv sau gustare.
Compozitia este asemanatoare cu cea pentru chiftele dar, rulada de carne tocata cu oua fierte fiind gatita la cuptor, este mult mai sanatoasa decat chiftelele prajite in ulei.
Ca sa potriviti mai usor compozitia pentru rulada de sare si condimente, dupa ce ati adaugat toate ingredientele si ati amestecat bine, luati o bucatica mica si o rumeniti intr-o tigaie teflonata ca sa o puteti gusta.
Ultima reteta video
Placinta cu iaurt
Ingrediente necesare pentru a prepara rulada de carne tocata cu oua fierte:
- 700gr carne tocata de porc
- 5 oua fierte (tari)
- 1 ceapa
- 5-6 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 1/3 lingurita cimbru
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita rasa de chimen macinat (optional)
- pesmet pentru tavalit rulada
Mod de preparare rulada de carne tocata cu oua fierte
Am pus mai intai ouale la fiert timp de aproximativ 8 minute, ca sa fie tari. Am lasat ouale sa se raceasca si m-am apucat de compozitia pentru rulada.Am asezat apoi carnea intre 2 folii alimentare si am intins-o cu sucitorul in forma de dreptunghi de aproximativ 25/35cm. Am masurat cu tava :).
Am indepartat folia de deasupra si am asezat ouale fierte si curatate de coaja pe o latura lunga a foii de carne, la margine.
Am inceput apoi sa rulez dinspre marginea pe care asezasem ouale fierte, ajutandu-ma de folia alimentara de dedesubt.
Am rulat strans si am infasurat rulada de carne tocata cu oua fierte in folia alimentara pe care fusese. Am strans bine folia alimentara iar capetele ruladei le-am impins spre interior. Am rulat sulul de carne pe suprafata de lucru pentru a o modela astfel incat sa nu se mai vada locul de imbinare.
Am presarat pesmet intr-o tava, am desfacut rulada din folie si am impins-o usor in tava cu pesmet. Am tavalit-o prin pesmet astfel incat sa fie acoperita pe toate partile.
Rulada de carne tocata cu oua fierte trebuie mutata acum in tava pentru cuptor. Ca sa nu se intample accidente, am ridicat tava in care se afla rulada (tava cu pesmet) deasupra tavii pentru cuptor si am lasat-o sa alunece usor :).
Am pus apoi rulada in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 45 de minute.
Dupa cum va spuneam si mai sus, rulada de carne tocata cu oua fierte este foarte gustoasa si calda, si rece. Daca doriti sa o serviti rece, ca aperitiv, o pastrati la frigider intreaga. Se taie mult mai frumos cand este rece.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!
2 comentarii
Foarte buna si usor de facut!
RăspundețiȘtergereAsa este! In plus, este foarte gustoasa si rece si se poate servi ca aperitiv.
Ștergere