OUA UMPLUTE - PUISORI
aprilie 20, 2017ENGLISH RECIPE HERE
Ouale umplute cred ca se numara printre cele mai populare aperitive. Sunt usor de preparat, cu ingrediente putine si la-ndemana, sunt ieftine si toata lumea le indrageste.
Eu v-am pregatit niste oua umplute ceva mai deosebite, in forma de puisori. Sunt tare dragalase, cel putin mie mi-au placut la nebunie :). Cei mici sunt si ei incantati de aspectul acestor puisori.
Puteti prepara aceste oua umplute puisori pentru petrecerile celor mici, dar sunt potrivite pentru orice alta ocazie.
Umplutura este foarte usor de preparat, din galbenusuri amestecate cu maioneza. Puteti sa mai adaugati suc de lamaie sau mustar, dupa gust.
Ouale umplute puisori se decoreaza cu masline si feliute de morcov. Aveti nevoie de un pai de plastic pentru a decupa ochisorii din masline.
Pentru asamblarea oualor umplute puisori mai aveti nevoie de putina rabdare ca sa potriviti ochisorii si ciocurile :) Am constatat ca este destul de dificil de realizat acest lucru in paralel cu prepararea unei prajituri, plus doi copii in bucatarie...
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta oua umplute puisori:
- 10 oua fierte (tari)- 4-5 linguri de maioneza
- sare si piper dupa gust
- suc de lamaie (sau mustar) dupa gust
- 4-5 masline
- cateva feliute de morcov
Mod de preparare reteta oua umplute puisori.
Am fiert mai intai ouale timp de 7-8 minute, ca sa fie tari. Le-am lasat sa se raceasca. Am curatat ouale de coaja.
Am luat un oua curatat si am taiat mai intai un capacel subtire din partea mai departata de galbenus. Aceasta parte va fi baza oului.
Am taiat apoi si al doilea capac, cam la 2/3 din ou.
Primul cpacel decupat nu ne foloseste, cel de-al doilea va fi “caciula” puiului.
Am scos galbenusul, apasand albusul usor. Ar trebui sa iasa fara probleme. Daca nu merge, folositi un cutit micut ca sa decupati albusul din jurul galbenusului.
Am pus galbenusurile intr-un bol iar albusurile le-am asezat pe un platou si le-am pus capacele ca sa nu se amestece intre ele.
Se repeta si cu celelalte oua.
Am pisat galbenusurile cu o furculita. Am adaugat maioneza, sare, piper si putin suc de lamaie si am amestecat bine. Trebuie sa obtinem o compozitie destul de densa ca sa nu curga din oua. Este bine sa adaugati maioneza si suc de lamaie treptat, ca sa nu obtineti o compozitie prea moale.
Aceasta compozitie am transferat-o intr-un pos de patiserie.
Am umplut apoi ouale. Umplutura trebuie sa fie cu varf. Am netezit umplutura cu un cutit apoi am asezat capacul, lasat usor pe spate.
Acum urmeaza sa decoram ouale umplute puisori.
Pentru ochisori, am intepat o maslina cu un pai de plastic. Am apasat paiul ca sa iasa bucatelele de maslina.
Pentru ciocuri, am taiat cateva rondele de morcov pe care le-am taiat in cate 8 bucatele. Am folosit cate 2 bucatele pentru fiecare cioc.
Aceasta este partea cea mai migaloasa, pentru ca se lucreaza cu bucatele foarte-foarte mici.
Puteti aseza ouale umplute puisori pe un platou decorat cu verdeata sau salata.
Spor la gatit si pofta buna!
0 comentarii