SALATA DE OREZ CU LEGUME MEXICANE
aprilie 08, 2017Salata de orez se numara printre salatele noastre preferate. Este foarte gustoasa si se poate servi si ca atare, dar si ca garnitura. Cand servim salata de orez ca fel principal imi place sa o imbogatesc cu piept de pui rumenit la tigaie, cu sunca sau peste. Cand servim salata de orez pe post de garnitura o las simpla, doar cu legume.
In ceea ce priveste legumele, folositi ce legume va plac voua mai mult. Eu am preparat de aceasta data o salata de orez cu legume mexicane pentru ca ne plac tare mult. In plus, legumele mexicane sunt curatate si taiate si mai trebuie doar puse la fiert.
Orezul si legumele mexicane se fierb in prealabil. Eu prefer sa le fierb separat ca sa nu se moaie prea tare. Ca sa obtineti o salata de orez gustoasa, cu gust de salata si nu de pilaf, trebuie neaparat sa raciti complet si orezul si legumele inainte de preparare. Daca va grabiti, asa cum am facut eu, puteti pune salata la frigider dupa preparare. Salata de orez este o salata care este mult mai gustoasa rece.
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata de orez cu legume mexicane:
- 300gr orez cu bob lung
- 600-700gr amestec legume mexicane
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 legatura de patrunjel
- sare si piper dupa gust
- 2-3 linguri de ulei
- otet sau suc de lamaie dupa gust
Mod de preparare reteta salata de orez cu legume mexicane
Dupa cum va spuneam, eu fierb orezul si legumele separat. Desi ar fi mult mai simplu sa le fierb impreuna, timpul de fierbere difera si din acest motiv prefer sa le fierb separat.
Am pus orezul la fiert in apa cu sare. Cand fierb orez pentru salata pun mai multa apa decat pentru pilaf. Pentru pilaf in general se folosesc 3 pahare de apa la un pahar de orez. In acest caz folosesc 5 pahare de apa la un pahar de orez.
Dupa ce a fiert orezul l-am strecurat, l-am clatit cu apa rece si l-am lasat sa se raceasca.
In paralel am fiert si legumele mexicane, in apa cu sare. Dupa ce au fiert le-am strecurat si le-am lasat sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit orezul si legumele am continuat cu asamblarea salatei de orez cu legume mexicane. Am pus orezul intr-un bol incapator. Peste orez am pus ceapa verde tocata rondele si legumele mexicane.
Am adaugat patrunjelul verde tocat si am amestecat bine.
Am potrivit de sare si piper, am adaugat ulei si suc de lamaie si am mai amestecat putin.
Salata de orez cu legume mexicane este o salata care este mult mai buna rece. Dupa preparare va recomand sa o tineti cel putin jumatate de ora la frigider. Daca aveti timp, o puteti tine la frigider chiar si cateva ore inainte de servire.
Puteti servi salata de orez cu legume mexicane ca garnitura pentru frigarui, pentru souvlaki sau pentru pui la cuptor. Este insa foarte satioasa si o puteti servi si ca fel principal.
Spor la gatit si pofta buna!
0 comentarii