SALATA DE DOVLECEI CU IAURT SI USTUROI - RETETA VIDEO

iulie 19, 2017


ENGLISH RECIPE HERE

Salata de dovlecei cu iaurt si usturoi este o salata exceptionala, foarte gustoasa si aromata, pe care trebuie neaparat sa o incercati. Este foarte asemanatoare cu tzatziki, salata greceasca cu iaurt si castraveti, dar este muuuult mai buna.
Salata de dovlecei cu iaurt si usturoi se prepara cu dovlecei prajiti, dar nu trebuie sa va faceti griji pentru silueta pentru ca se prajesc cu foarte putin ulei. Dovleceii sunt mai degraba fripti decat prajiti si puteti sa-i faceti si la gratar.




Este indicat sa preparati aceasta salata cu iaurt grecesc. Daca folositi un iaurt mai slab, salata va fi putin mai fluida.
Pentru un plus de prospetime, adaugati neaparat verdeata proaspata. Mie imi place mararul foarte mult si mi se para ca merge cel mai bine la aceasta salata, dar puteti folosi si patrunjel. In plus, puteti adauga si menta.
Salata de dovlecei cu iaurt si usturoi poate fi servita ca aperitiv sau ca garnitura pentru friptura la gratar, frigarui de pui, souvlaki, pentru pui pe sticla la cuptor sau pentru pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi.
Puteti taia dovleceii marunt si veti obtine o salata de dovlecei cu iaurt si usturoi numai buna de intins pe paine :)


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata de dovlecei cu iaurt si usturoi:

- 2 dovlecei (900gr)
- 500gr iaurt (preferabil grecesc)
- 5-6 catei de usturoi (sau dupa gust)
- 2 linguri ulei de masline (optional)
- 1 legatura de marar
- sare si piper dupa gust
- suc de lamaie dupa gust
Mai aveti nevoie de putin ulei pentru prajit dovleceii
Nota: Eu nu mai folosesc ulei la aceasta salata. Ramane putin ulei pe dovlecei si este suficient.


Mod de preparare reteta salata de dovlecei cu iaurt si usturoi:



Am spalat bine dovleceii si i-am taiat felii groase cam de 1cm.
Dovleceii contin foarte multa apa si trebuie lasati la scurs.
Prin urmare, am pus dovleceii intr-o strecuratoare, i-am presarat cu sare si i-am lasat sa stea aproximativ 20 de minute, timp in care lasa apa.
Dupa ce a trecut acest timp, am uns o tigaie antiaderenta cu putin ulei si am pus o parte din dovlecei la prajit.
Am lasat dovleceii sa se rumeneasca pe ambele parti apoi i-am scos pe o farfurie si i-am lasat sa se raceasca complet inainte de a continua prepararea salatei de dovlecei cu iaurt si usturoi.
Am continuat cu restul dovleceilor.
Dupa ce s-au racit dovleceii, i-am taiat bucatele mai mici: feliile mari le-am taiat sferturi, iar cele mici jumatati.
Am pus dovleceii taiati intr-un bol incapator. 
Am adaugat iaurtul, usturoiul zdrobit, mararul tocat, 2 linguri ulei de masline si suc de lamaie. Am asezonat cu sare si piper si am amestecat bine.
Puteti servi salata de dovlecei cu iaurt si usturoi imediat, dar parca este mai gustoasa daca o tineti la frigider 30 de minute - 1 ora inainte de servire.
Noi am servit salata de dovlecei cu iaurt si usturoi cu paine proaspata de casa. Un adevarat deliciu! :)
Va recomand painea de casa fara framantare si focaccia.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...