SALATA DE PASTE CU BROCCOLI SI MAIONEZA
februarie 24, 2019Dragii mei, aceasta salata de paste cu broccoli si maioneza este un adevarat deliciu si v-o recomand cu drag. Le-a placut chiar si baietilor mei care nu prea se dau in vant dupa broccoli sau conopida :).
Salata mea cu broccoli si maioneza este foarte gustoasa si plina de savoare pentru ca am adaugat masline negre si prosciuto crudo. Ideea sotului :). V-am mai spus ca el are intotdeauna idei bune cand vine vorba de salate consistente :). Daca nu aveti insa prosciutto crudo puteti folosi niste sunca afumata sau bacon pe care sa il rumeniti usor la tigaie. Merg si resturile de friptura de prin frigider.
In ceea ce priveste maioneza, puteti folosi maioneza de casa sau maioneza din comert. Daca sunteti la dieta va recomand sosul meu de maioneza light sau dressingul de iaurt pentru salate. Sau puteti folosi o parte maioneza si o parte iaurt.
As mai vrea sa fac cateva precizari despre cum trebuie gatit broccoli.
Broccoli se poate gati la aburi sau se poate fierbe, dar nu mai mult de 3-4 minute. Timpul de fierbere depinde si de marimea buchetelelor de broccoli si cel mai bine este sa il verificati intepandu-l cu o furculita. Cand este fiert, il strecurati si il mutati imediat intr-o oala cu apa rece si gheata pentru a opri procesul de fierbere. In acest fel broccoli va fi gatit dar va ramane crocant si isi va pastra culoarea.
In ceea ce priveste pastele, eu prefer sa folosesc fusilli la salate. Pentru a fiebe pastele urmati instructiunile de ambalaj pentru ca timpul de fierbere poate sa difere. Si in acest caz trebuie sa aveti grija sa nu fierbeti pastele prea mult. Dupa ce au fiert le stracurati imediat si le clatiti cu apa rece pentru a opri fierberea.
Salata de paste cu broccoli si maioneza este foarte satioasa si o puteti servi ca fel principal.
Va mai recomand:
- Salata de broccoli cu sunca
- Salata de telina cu pui si maioneza
- Salata de fasole boabe cu sunca si oua
- Salata Mimoza
- Salata Shuba
Ingrediente necesare pentru a prepara salata de paste cu broccoli si maioneza
- 300 gr paste
- 1 kg broccoli
- 1 legatura ceapa verde
- 200 gr prosciutto crudo
- 200 gr masline negre fara samburi
- 500 gr maioneza
- sare, piper si suc de lamaie sau otet dupa gust
Mod de preparate salata de paste cu broccoli si maioneza
Am pregatit mai intai broccoli.
Am umplut o oala cu apa rece. Puteti adauga cuburi de gheata sau puteti pune oala in congelator cat fierbe broccoli.
Am pus o alta oala cu apa la fiert si am adaugat putina sare.
Intre timp am desfacut broccoli buchetele si l-am spalat. Cand apa a inceput sa clocoteasca, am adaugat buchetelele de broccoli.
Am lasat broccoli sa fiarba aproximativ 3-4 minute (din momentul in care apa a revenit la clocot). Puteti sa-l verificati intepandu-l cu furculita.
Dupa ce a fiert broccoli trebuie sa-l strecurati imediat si sa-l puneti in oala cu apa rece. In acest fel oprim procesul de gatire si broccoli va fi fiert, dar ferm.
Am lasat broccoli sa stea cateva minute in apa rece apoi l-am strecurat si l-am lasat la scurs.
Am fiert apoi pastele (conform instructiunilor de pe ambalaj), apoi le-am strecurat, le-am clatit cu apa rece si le-am lasat in strecuratoare ca sa se raceasca complet.
Asamblare salata de paste cu broccoli si maioneza
Am pus intr-un bol incapator broccoli, pastele fierte, prosciutto crudo taiat bucatele mici, maslinele, ceapa verde taiata rondele si maioneza, am asezonat cu sare si piper, am adaugat suc de lamaie (sau otet) si am amestecat bine.
Salata de paste cu broccoli si maioneza se poate servi imediat.
Spor la gatit si pofta buna!
0 comentarii