FRIPTURA DE PORC CU VIN ROSU
decembrie 05, 2014Daca visati la o friptura frageda si aromata, friptura de porc cu vin rosu este alegerea perfecta. De cand am incercat prima data aceasta reteta, ai mei au grija sa nu ne lipseasca vinul din casa.
Ingrediente necesare pentru a prepara friptura de porc cu vin rosu:
- 1 kg carne de porc
- 1/2 capatana de usturoi
- un pahar si jumatate vin rosu
- sare, piper, cimbru, dupa gust
Mod de preparare friptura de porc cu vin rosu:
Este o friptura pe care o fac destul de des pentru ca este foarte buna si a doua zi. Asa ca fac o tava mare si 2-3 zile stau linistita si nu mai este nevoie sa gatesc. Friptura la tava nu este chiar cel mai sanatos mod de a gati carnea de porc dar, folosind vin, nu mai este necesar sa folosim foarte mult ulei.
Feliati carnea de porc in bucati ceva mai groase si o asezati intr-o tava unsa cu putin ulei. Daca aveti o tava antiaderenta nu este nevoie de ulei pentru ca in prima etapa carnea practic va fierbe in vin si se va topi grasimea pe care o contine. Chiar daca degresati carnea foarte bine tot va ramane putina grasime care va fi suficienta pentru ca friptura sa iasa frageda.
Amestecati intr-un castron usturoiul pisat impreuna cu 2-3 linguri de apa, sare, piper si cimbru dupa gust. Daca nu sunteti fani usturoi, puteti doar sa condimentati carnea inainte de a o aseza in tava.
Turnati vinul in tava, apoi presarati deasupra amestecul de usturoi.
Aveti grija ca din cand in cand sa mai stropiti friptura cu sosul din tava, ca sa nu se usuce. Rezultatul va fi o friptura delicioasa pe care o puteti servi cu placere alaturi de garnitura preferata! Fiind o friptura destul de acida, cel mai bine merge cu un piure de cartofi.
Puteti incerca si friptura de vita marinata in vin rosu:
Friptura vita marinata in vin rosu |
Va astept si pe pagina de Facebook!
1 comentarii
Nu e o noutate adauga si 4-5 cepe mici
RăspundețiȘtergerede preferinta arpagic apoi mai vorbim pofa buna