OUA CU CIUPERCI, SUNCA SI CASCAVAL
decembrie 28, 2014
Ati ramas fara idei pentru micul dejun? Incercati acest amestec savuros de oua, ciuperci sunca si cascaval. Este foarte satios si gata in cateva minute. Eu le mai servesc alor mei oua si la masa de pranz, cand nu am timp sa le pregatesc altceva, dar nu prea des pentru ca au cam mult colesterol. Un singur galbenus contine doza maxima de colesterol/zi pentru un adult.
- 200gr ciuperci
- 2 felii de sunca/ pastrama
- 2 felii de cascaval
- marar
- sare si piper
- 1 lingura ulei
Puteti folosi ciuperci proaspete, congelate sau din conserva. Eu am un stoc impresionant de ciuperci in congelator, asa ca am luat de acolo. Nu le-am lasat la dezghetat, le-am pus direct in tigaie impreuna cu sunca. La capitolul sunca, puteti folosi sunca de praga, pastrama afumata de pui sau porc, carnaciori sau ce va mai trece prin cap. Din ingredientele de mai sus au iesit doua portii.
Omleta arata ca o clatita si se face in felul urmator: in ouale batute adaugati o lingurita de faina, amestecati bine apoi turnati peste ingredientele din tigaie. Nu amestecati deloc si dupa ce se rumeneste pe o parte, o intoarceti pe partea cealalta.
Cascavalul il puteti adauga in ouale batute sau, la sfarsit, il puteti rade deasupra omletei. Omleta am folosit-o si la sandwich-uri care au fost foarte apreciate de baietii mei care nu prea mananca paine separat. Le puteti servi cu legume proaspete, cu muraturi sau ketchup. Daca aveti si niste ceapa verde disponibila este perfect.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!
Ingrediente necesare pentru a prepara oua cu ciuperci, sunca si cascaval:
- 3 oua- 200gr ciuperci
- 2 felii de sunca/ pastrama
- 2 felii de cascaval
- marar
- sare si piper
- 1 lingura ulei
Puteti folosi ciuperci proaspete, congelate sau din conserva. Eu am un stoc impresionant de ciuperci in congelator, asa ca am luat de acolo. Nu le-am lasat la dezghetat, le-am pus direct in tigaie impreuna cu sunca. La capitolul sunca, puteti folosi sunca de praga, pastrama afumata de pui sau porc, carnaciori sau ce va mai trece prin cap. Din ingredientele de mai sus au iesit doua portii.
Mod de preparare:
Tocati marunt sunca si ciupercile si le puneti la calit cu o lingura de ulei. Le lasati cateva minute si, intre timp, bateti ouale si adaugati sare, piper, marar si cascavalul taiat cubulete sau dat pe razatoarea mare. Dupa ce a scazut apa lasata de ciuperci adaugati si amestecul de oua. Daca vreti sa iasa bucatele mici amestecati des, daca vreti bucati mai mari, amestecati mai rar. Preparand ouale in acest mod, veti obtine oua jumari.Omleta arata ca o clatita si se face in felul urmator: in ouale batute adaugati o lingurita de faina, amestecati bine apoi turnati peste ingredientele din tigaie. Nu amestecati deloc si dupa ce se rumeneste pe o parte, o intoarceti pe partea cealalta.
Cascavalul il puteti adauga in ouale batute sau, la sfarsit, il puteti rade deasupra omletei. Omleta am folosit-o si la sandwich-uri care au fost foarte apreciate de baietii mei care nu prea mananca paine separat. Le puteti servi cu legume proaspete, cu muraturi sau ketchup. Daca aveti si niste ceapa verde disponibila este perfect.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!
0 comentarii