SOS DE MAIONEZA LIGHT
decembrie 30, 2014Ingrediente necesare pentru a prepara sosul de maioneza light:
- 1 cartof fiert in coaja- zeama de la 1/4 lamaie
- 280gr iaurt (2 paharele)
- 1 galbenus de ou fiert tare
- 2 linguri ulei
- 1 lingura mustar
- sare si piper, dupa gust
Daca aveti nevoie de o cantitate mai mare dublati/triplati cantitatile. Ideea este sa pastrati proportiile.
In loc de iaurt puteti folosi smantana de 12% sau puteti amesteca iaurtul cu smantana. Daca nu aveti nimic acru in preparatul pentru care folositi maioneza puteti pune jumatate de lamaie.
Mod de preparare sos de maioneza light:
Maioneza clasica trebuie preparata cu foarte multa grija, ca sa nu se taie... Cu sosul de maioneza light nu este cazul, puteti folosi mixerul fara nici o grija.In primul rand trebuie sa puneti la fiert un cartof cu tot cu coaja si un ou si, dupa ce fierb, le lasati sa se raceasca. Oul trebuie fiert tare.
Sosul acesta de maioneza se poate prepara si la blender, caz in care puneti toate ingredientele in vasul blenderului si mixati pana obtineti un sos. Eu prefer sa il prepar cu mixerul.
Pun toate ingredientele (cartoful, galbenusul, mustarul, uleiul, zeama de lamaie su uleiul) intr-o farfurie adanca si pisez cu o furculita.
Daca adaugati si cativa catei de usturoi pisati veti obtine un delicios sos de usturoi.
0 comentarii