FILE DE COD CU CRUSTA DE MUSTAR
ianuarie 02, 2015Ingrediente necesare pentru a prepara file de cod cu crusta de mustar:
- 1,5kg file de cod alb congelat ( sau alt peste )
Pentru crusta de mustar:
- 5 felii de paine prajita ( sau 4-5 linguri de pesmet )
- 3 linguri cu varf de mustar
- 3 linguri de ulei
- 1 lingura de otet
- 4-5 linguri de apa
Mod de preparare file de cod cu crusta de mustar:
Daca folositi file de peste congelat il lasati mai intai sa
se dezghete. Dupa ce s-a dezghetat il scurgeti de apa, il portionati si il asezati intr-o tava unsa
cu putin ulei.
Presarati deasupra sare si piper. Daca nu aveti o tava antiaderenta folositi hartie de copt.
Presarati deasupra sare si piper. Daca nu aveti o tava antiaderenta folositi hartie de copt.
Puteti folosi 5 felii de paine prajita sau 4-5 linguri de
pesmet. Eu am ales painea prajita pentru ca am dorit ca pestele sa aiba un aspest rustic dar, daca va grabiti, folositi pesmet cu incredere. Puneti intr-un castron sau farfurie adanca painea maruntita sau
pesmetul. Intr-un alt vas amestecati mustarul cu uleiul, otetul si apa pana de omogenizeaza apoi
amestecati cu painea sau pesmetul. Dupa gust, puteti adauga sare si piper.
Amestecul astfel obtinut il intindeti apoi uniform deasupra pestelui. Puteti folosi o lingura sau un cutit, in functie de cum va este mai usor.
Se serveste cald. Noi l-am testat si rece si este foarte bun. Daca folosit un peste mai gras nu mai este chiar asa de bun rece dar, daca va ramane pentru a 2-a zi, il puteti incalzi.
Si daca tot suntem la capitolul "peste", va recomand sa incercati si salata de fasole boabe cu peste afumat sau salata de cartofi si ton.
Si daca tot suntem la capitolul "peste", va recomand sa incercati si salata de fasole boabe cu peste afumat sau salata de cartofi si ton.
0 comentarii