SALATA DE FASOLE BOABE CU PESTE AFUMAT
ianuarie 09, 2015Ingrediente necesare pentru a prepara salata de fasole boabe cu peste afumat:
- 500gr fasole boabe
- 300gr peste afumat
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei
- 2-3 linguri otet
- 2 frunze de dafin
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Prepararea salatei de fasole cu peste afumat necesita foarte putina munca iar daca alegeti sa folositi fasole conservata este gata in maxim 10 minute. Daca nu sunteti fanii conservelor programati-va salata cu o zi inainte, cumparati fasole uscata cu bob mare si tineti-o in apa peste noapte.
Fasolea va absorbi apa si va fi mult mai buna. In privinta pestelui, va recomand sa folositi un file de macrou afumat. Este foarte gustos si nu are oase.
Puneti fasolea la fiert in apa cu sare si adaugati 2 frunze de dafin. Cand este gata o scurgeti de apa si o lasati la racit. Curatati pestele de piele, taiati-l cubulete apoi tocati si ceapa (julien, cubulete, cum va place). Amestecati apoi pestele, ceapa si fasolea si adaugati 1 lingura de ulei, 2-3 de otet si sare dupa gust. Si asta a fost tot, nimic complicat, foarte usor de preparat si foaaaarte gustos!
Inainte de servire este bine sa o tineti macar o ora la frigider. Puteti adauga, daca va place, patrunjel sau marar.
Ai mei nu prea agreeaza frunzele in mancare asa ca am renuntat.
Puteti incerca si o salata cu peste marinat:
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!
0 comentarii