TOCANITA DE PUI CU MASLINE
ianuarie 07, 2015Ingrediente necesare pentru a prepara tocanita de pui cu masline (6 portii):
- 800gr piept/pulpe dezosate de pui
- 500gr masline negre
- 6 cartofi
- 3 cepe
- 2-3 linguri ulei
- 4 linguri bulion
- 2 frunze dafin
- sare si piper dupa gust
Mod de praparare tocanita de pui cu masline:
Intai de toate va recomand sa gustati maslinele ca sa stiti cat de sarate sunt. Trebuie sa tineti cont de acest lucru cand puneti sare in tocanita. Imi place sa folosesc masline intregi, cu samburi, dar puteti folosi si "dezosate" cum le place alor mei sa le numeasca.
Tocati ceapa julien (fasii lungi si inguste) si puneti-o la calit intr-o tigaie impreuna cu 2-3 linguri de ulei. Trebuie sa o lasati doar cateva minute pana devine usor transparenta, ca sa prinda putin gust de ceapa calita... In acest timp taiati puiul bucatele medii si il adaugati peste ceapa. Puteti folosi si carne de curcan.
Lasati pe foc 15-20 de minute, pana scade apa lasata de carne si amestecati din cand in cand ca sa nu se prinda ceapa.
Dupa ce ati pus puiul in tigaie taiati cartofii cubulete mici si puneti-i la fiert in apa cu sare (apa necesara: cat sa fie complet acoperiti).
Cand observati ca a scazut zeama din tigaie opriti focul si adaugati carnea si ceapa peste cartofi, apoi adaugati maslinele si frunzele de dafin. Pana in acest moment cartofii vor fi si ei pe jumatate fierti. Daca este nevoie mai completati cu apa, astfel incat sa fie toate ingredientele acoperite.
Este foarte buna si a doua zi, daca nu chiar mai buna. Ma rog, daca ramane... Daca nu ii puneti carne obtineti o tocanita foarte gustoasa pentru zilele de post.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!
0 comentarii