TORT DE CIOCOLATA CU MENTA SI PORTOCALE

ianuarie 01, 2015

Blat de biscuiti si ciocolata cu lapte, crema de ciocolata cu menta, jeleu de portocale si glazura de ciocolata neagra. O combinatie irezistibila! Se prepara usor si nu necesita coacere. Partea cea mai complicata la acest tort este asteptarea...

Va recomand:
Tortul Mimoza

Ingrediente necesare pentru a prepara tort de ciocolata cu menta si portocale ( diametrul de 18cm si inaltime de 9cm)

Pentru blatul de biscuiti:
- 100gr biscuiti
- 100gr ciocolata cu lapte sau 100gr unt
- 2 lingurite de unt
Pentru crema de ciocolata cu menta:
- 450ml frisca lichida
- 200gr ciocolata alba
- 1 plic de gelatina ( 15gr )
- 8ml esenta de menta ( aproximativ 3 lingurite )
Pentru jeleul de portocale:
- 300ml suc de portocale - 1 pahar ( am avut nevoie de 4 portocale )
- 1 plic de gelatina ( 10gr )
Pentru glazura de ciocolata:
- 150gr ciocolata neagra
- 50ml frisca lichida
- 35gr margarina sau unt



Mod de preparare tort de ciocolata cu menta si portocale:

Pentru a prepara acest tort veti avea nevoie de o forma de tort cu peretii detasabili. Eu am confectionat o forma din folie de aluminiu pe care am taiat-o cu foarfeca. A fost foarte usor sa "extrag" tortul.
Pregatirea blatului:
Puneti ciocolata si untul la topit la baia de aburi. Nu le puneti direct pe foc ( cum am facut eu cand m-am apucat de tort la 6 dimineata ) pentru ca se ard. Amestecati pana se topesc complet. Faramati biscuitii in forma de tort si apoi turnati uniform amestecul de ciocolata si unt.
Presati bine cu mana ca sa se aseze si bagati la frigider. Se va intari foarte repede, cat timp preparati crema de ciocolata.




Blatul este extraordinar de gustos dar trebuie taiat cu grija, cu un cutit. Daca inlocuiti ciocolata cu unt nu va mai fi la fel de tare, dar si gustul va fi altfel... Inainte de servire este bine sa il tineti putin la temperatura camerei, ca sa fie mai usor de taiat.
Pregatirea cremei de ciocolata:
Pregatiti gelatina conform instructiunilor de pe plic ( exista mici diferente de la un producator la altul in ceea ce priveste timpul cat sta la muiat si cantitatea de apa necesara)
Puneti la topit la baia de aburi ciocolata impreuna cu 4 linguri de frisca lichida si amestecati pana se topeste complet, apoi o lasati la racit ( sa fie calduta ). In timp ce se raceste ciocolata bateti frisca pana se intareste apoi adaugati ciocolata topita si esenta de menta si mixati 2-3 minute. Adaugati apoi gelatina si amestecati.
 Dupa ce adaugati si gelatina veti observa ca intraga compozitie a devenit mai fluida. Nu este motiv de ingrijorare, se va intari in frigider.
Turnati apoi amestecul de frisca si ciocolata in forma de tort, peste blatul de biscuiti si bagati la frigider. Trebuie sa stea la frigider cam 2 ore inainte de a adauga si jeleul de portocale.




Pregatirea jeleului:
Stoarceti portocalele, puneti sucul intr-un vas si adaugati continutul plicului de gelatina. Lasati gelatina sa se hidrateze inte 5 si 15 minute ( conform instructiunilor de pe plic ) Puneti apoi vasul cu suc la baia de aburi si amestecati pana la dizolvarea completa a gelatinei. Nu este nevoie sa adaugati zahar.
Lasati sa se raceasca complet apoi turnati in forma de tort, peste crema de ciocolata si bagati la frigider. La mine s-a intarit cam intr-o ora.
Pregatirea glazurei de ciocolata:
Inainte de a pregati glazura de ciocolata verificati daca s-a intarit tortul, ca sa nu aveti surprize cand il desfaceti.
Puneti la topit la baia de aburi ciocolata, untul sau margarina si frisca lichida si amestecati pana la topirea completa a ciocolatei. Lasati sa se raceasca complet - adica sa ajunga la temperatura camerei. Nu o bagati la frigider pentru ca se inatreste.
Dupa ce s-a racit complet glazura, a sosit momentul sa scoateti tortul din forma. Daca l-ati lasat sa stea cel putin 3 ore la frigider nu ar trebui sa aveti probleme. Dupa ce l-ati desfacut intindeti glazura uniform pe toata suprafata tortului, apoi il puneti iar la frigider ca sa se intareasca si glazura. Peste glazura am ales un decor cu feliute de portocale dar il puteti decora si cu frisca, bucatele de ciocolata sau ce va mai trece prin cap sau il puteti lasa doar cu glazura.
Pofta buna!
P.S: Ideea acestui tort s-a nascut din dorinta mea de a face o negresa cu crema de capuccino; sotul meu a spus ca ar merge mai bine cu o crema de menta, dupa care si-a adus aminte ca a mancat candva o prajitura cu crema de menta si portocale... Si asa am ajuns sa fac o minunatie de tort.
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

2 comentarii

  1. Arata super! Cu siguranta o sa-l incerc.As dori sa va intreb daca pot folosi smantana pentru frisca inloc de frisca indulcita.Va multumesc si ma bucur ca v-am descoperit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Sigur ca se poate folosi smantana pentru frisca in loc de frisca vegetala indulcita.

      Ștergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...