CHIFTELUTE MARINATE CU SPAGHETE
februarie 01, 2015ENGLISH RECIPE HERE
Ingrediente necesare pentru a prepara chiftelute marinate cu spaghete:
- 400gr spaghete- 5 linguri pasta de tomate
- 3 pahare apa
- 2 frunze de dafin
- sare dupa gust
Pentru chiftele:
- 500gr carne porc
- 1 ou
- 2 cepe
- 1 cartof mare
- 6-7 catei de usturoi
- o felie de paine muiata in apa
- 1/2 lingurita cimbru
- sare si piper dupa gust
N-am mai facut de foarte mult timp chiftele marinate, cred ca din lipsa de timp. Sunt foarte bune iar combinate cu spaghete sunt de-a dreptul delicioase. Mie nu-mi place sa pun spaghete in farfurie si deasupra sa pun chiftele si sos. Le amestec pe toate si le las sa stea macar o jumatate de ora ca sa intre sosul in spaghete. Vor fi mult mai gustoase!
Pentru chiftele am folosit carne tocata de porc dar se poate folosi orice fel de carne tocata. Am ales sa fac chiftelele la cuptor pentru ca se fac mai repede si sunt mai dietetice.
Mod de preparare:
Am pregatit mai intai ingredientele pentru chiftele: am curatat cartoful, ceapa si usturoiul, cartoful si ceapa le-am dat pe razatoarea mica, usturoiul l-am pisat si painea am pus-o la muiat in apa. Am amestecat apoi carnea tocata cu celelalte ingrediente: cartoful, ceapa, usturoiul, oul si painea stoarsa si am mai adaugat sare, piper si cimbru. Se mai poate pune patrunjel sau marar. Am framantat bine compozitia pana s-a omogenizat.Cu mana uda am format niste bilute pe care le-am asezat intr-o tava antiaderenta unsa cu putin ulei. Vreau sa va spun ca sunt cele mai mici chiftele pe care le-am facut pana acum. De obicei fac niste monstri de chiftele ca sa termin mai repede... Oricum, prepararea la cuptor este mult mai rapida asa ca tot ce am avut de facut a fost sa modelez chiftelele si sa bag tava la cuptor. Dupa vreo 35 de minute erau rumenite frumos si le-am scos din cuptor.
Intr-un vas am format un sos din pasta de tomate si apa in care am adaugat si ceva sare si am pus la fiert. Cand a inceput sa fiarba am adaugat si chiftelele si doua frunze de dafin. Am lasat sa fiarba la foc mic aproximativ 15 minute ca sa se aromatizeze sosul. Cand era aproape gata am pus si spaghetele la fiert ca sa fiu sigura ca spaghetele vor fi gata ultimele. Dupa ce au fiert le-am strecurat si le-am rasturnat peste chiftelele marinate. Nu trebuie sa fiarba impreuna, puneti spaghetele dupa ce ati oprit focul la chiftele.
Am amestecat bine ca sa fie toate spaghetele mozolite cu sos apoi le-am lasat sa stea cred ca in jur de 20 de minute pentru ca ai mei isi cam pierdusera rabdarea. Cu cat stau mai mult, cu atat sunt mai bune dar nu exagerati ca sa nu se raceasca. Ne-a ramas putin si pe a doua zi si a fost foarte bun.
Spor la gatit si pofta buna!
P.S: chiftelele trebuie pazite cand le scoateti din cuptor pentru ca au tendinta sa dispara...
Va astept si pe pagina de Facebook!
1 comentarii
Mmmmm, spaghetti meatballs :)
RăspundețiȘtergere