FILE DE COD CU SOS ALB SI BROCCOLI

februarie 22, 2015

ENGLISH VERSION HERE

Ingrediente necesare pentru a prepara file de cod cu sos alb si broccoli (3 portii):

- 1kg file de cod
- 500gr broccoli
- 1/4 lamaie
- 150gr branza telemea
- 1 lingurita praf de usturoi
Pentru sosul Bechamel:
- 500ml lapte fierbinte
- 50gr unt
- 1 lingura cu varf faina (25gr)
- sare si piper dupa gust



Aceasta reteta este de inspiratie Frosta :). Mi-a placut foarte mult combinatia de peste cu sos alb si broccoli si am zis ca e cazul sa-l includ in meniul nostru. In varianta preparata acasa, evident.

Mod de preparare:

Fileul de cod era congelat, asa ca l-am lasat sa se dezghete. Cand era aproape dezghetat, am pus broccoli la fiert in apa cu sare, buchetele. I-am lasat sa fiarba pana s-au muiat, apoi i-am scurs si i-am lasat sa se raceasca.
Acum trebuia sa pregatesc sosul Bechamel. Primul pas in pregatirea acestui sos este incalzirea laptelui care trebuie sa fie fierbinte. Am topit apoi untul intr-o craticioara, la foc mic, avand grija sa nu se arda.




Am dat la o parte de pe foc si am adaugat faina, in ploaie, amestecand ca sa se omogenizeze. Am obtinut o compozitie cremoasa peste care am turnat lapte fierbinte, cate putin. Acesta este sosul Bechamel pe care l-am pus iar la foc mic, l-am condimentat cu sare si piper si l-am lasat sa se ingroase, amestecand tot timpul. Pentru detalii si imagini suplimentare privind prepararea sosului Bechamel click aici.
In timp ce se racea sosul m-am ocupat de peste. L-am zvantat un pic, l-am presarat cu putina sare, l-am portionat si l-am asezat in tava peste un strat subtire de sos Bechamel (3-4 linguri). Alternativ, puteti unge tava cu putin ulei sau unt dar este mai bine cu un strat de sos Bechamel.




Am stropit pestele cu putina zeama de lamaie si, mai departe, am continuat cu prepararea sosului. Am tocat broccoli marunt, am dat branza pe razatoarea mare si am amestecat totul cu sosul Bechamel, adaugand si o lingurita de praf de usturoi. Acest amestec l-am intins uniform peste pestele din tava si am pus totul la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Acest preparat este foarte bun caldut, nu fierbinte, asa ca va recomand sa aveti rabdare si sa il lasati sa se raceasca.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...