PASTE BOLOGNESE
aprilie 17, 2015Ingrediente necesare pentru a prepara paste Bolognese:
- 400gr paste (spaghete)- 500gr carne tocata (preferabil de vita sau amestec porc+vita)
- 1 conserva rosii cubulete (400gr)
- 1/2 ceasca vin alb sau rosu
- 1-2 frunze dafin
- 4-5 catei de usturoi
- 2 cepe
- 1/2 lingurita cimbru
- sare si piper dupa gust
Pastele Bolognese se numara printre mancarurile mele preferate. Le-am preparat pana acum in numeroase variante: cu pui, doar cu porc, cu vin, fara vin, cu smantana si cascaval. Se pot adapta astfel incat sa fie pe placul tuturor si, in plus, sunt si foarte usor de preparat. Pentru copii folosesc piept de pui fiert si apoi tocat marunt, fara vin si usturoi.
Pentru a prepara pastele Bolognese puteti folosi si rosii proaspete, preferabil de gradina (4-5 bucati), pe care le curatati de coaja si le dati pe razatoarea mare.
Mod de preparare paste bolognese:
Pentru a prepara sosul Bolognese am curatat ceapa, am tocat-o marunt si am pus-o la calit intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei.Am tinut-o pana a devenit usor transparenta si apoi am adaugat carnea tocata. Am tinut pe foc amestecand din cand in cand pana si-a schimbat si carnea culoarea ( a devenit albicioasa ) si am turnat vinul. Am mai lasat sa fiarba 3-4 minute apoi am adaugat rosiile din conserva, usturoiul zdrobit, o frunza de dafin, 1/2 lingurita cimbru, sare si piper.
Sosul trebuie sa fie destul de condimentat ca sa dea gust si pastelor. Am lasat sosul sa fiarba in jur de 20-25 de minute si, in acest timp am fiert pastele.
Cand au fost gata pastele le-am scurs de apa, le-am asezat pe farfurii si deasupra am pus sosul Bolognese.
Daca aveti si niste parmezan sa puneti deasupra, ar fi excelent!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!
0 comentarii