SALATA GRECEASCA
aprilie 29, 2015Ingrediente necesare pentru a prepara salata greceasca ( 2 portii ):
- 5-6 rosii
- 1/2 castravete mare ( sau 2-3 castraveti mici )
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei gras ( ce culoare doriti )
- 100-150gr masline fara samburi ( sau 200-250gr masline cu samburi )
- 150gr branza feta ( sau alta branza sarata )
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lingurita oregano
- zeama de la 1/2 lamaie ( sau otet dupa gust )
- sare dupa gust
Branza feta merge cel mai bine la aceasta salata dar puteti face ca mine si sa folositi ce branza sarata gasiti prin frigider, adica o telemea de vaca. Va recomand sa acriti salata cu zeama de lamaie pentru ca este mult mai sanatoasa decat otetul.
- 1/2 castravete mare ( sau 2-3 castraveti mici )
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei gras ( ce culoare doriti )
- 100-150gr masline fara samburi ( sau 200-250gr masline cu samburi )
- 150gr branza feta ( sau alta branza sarata )
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lingurita oregano
- zeama de la 1/2 lamaie ( sau otet dupa gust )
- sare dupa gust
Branza feta merge cel mai bine la aceasta salata dar puteti face ca mine si sa folositi ce branza sarata gasiti prin frigider, adica o telemea de vaca. Va recomand sa acriti salata cu zeama de lamaie pentru ca este mult mai sanatoasa decat otetul.
Mod de preparare salata greceasca:
Nu aveti mare lucru de facut, trebuie doar sa tocati cateva legume si branza si cam atat. De multe ori seara, cand ajung acasa, nu am nici timp si nici dispozitia necesara sa ma apuc de gatit.
Este insa foarte usor sa pun niste carne la
fript intr-o tigaie teflonata si, in timp ce se prajeste, sa prepar o salata
greceasca. Si uite asa pregatesc eu cina in mai putin de 20 de minute. Dar sa
revenim la salata noastra.Am mai amestecat putin si salata greceasca era gata de servire. Este foarte buna servita ca atare, cu paine prajita, sau alaturi de o friptura la gratar.
Daca doriti o salata mai consistenta, puteti incerca salata bulgareasca:
SALATA BULGAREASCA |
Va astept si pe pagina de Facebook!
0 comentarii