PIZZA CU FRUCTE DE MARE
mai 10, 2015Ingrediente necesare pentru a prepara pizza cu fructe de mare
Pentru blat aveti nevoie de:- 450-500gr faina
- 250ml apa calduta
- 3 linguri de ulei
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
Pentru sos aveti nevoie de:
- 4 lingurite pasta de tomate
- 1/2 lingurita oregano
- sare si piper dupa gust
Pentru topping aveti nevoie de:
- 500gr cocktail fructe de mare ( congelate )
- 1 lamaie
- 2 linguri de ulei
- 4 catei de usturoi
- sare dupa gust ( o lingurita rasa )
Pizza cu fructe de mare este motivul pentru care eu am invatat sa fac pizza. Sunt putine restaurante unde fac pizza cu fructe de mare foarte buna dar si pretul este pe masura. In rest, tramtesc pe ea 2-3 surimi si 2-3 scoici si cam atat. In schimb, daca o pregatesc acasa, iese mai ieftina si pe gustul meu. Din ingredientele de mai sus am obtinut 2 tavi cu dimensiunea de 25-35cm.
Cand nu am mai putut amesteca, am inceput sa framant aluatul cu mana. Faina o adaugati cam 3/4 in etapa de amestecat cu lingura si restul in etapa de framantat in castron. Am framantat aluatul pana a devenit elastic si nelipicios apoi l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat sa creasca la caldura timp de 45 de minute.
In timp ce aluatul era la crescut, am dat cascavalul pe razatoarea mare si am pregatit sosul pentru pizza: am pus intr-o cana 4 lingurite pasta de tomate, 1/2 lingurita oregano, sare si piper, am completat cu apa si am amestecat. Dupa ce a crescut aluatul, l-am impartit in doua bucati aproximativ egale: o bucata am acoperit-o si am pus-o deoparte iar cealalta bucata am asezat-o pe masa presarata cu faina.
Cu ajutorul unui sucitor, am intins un blat de pizza gros cam de jumatate de centimetru. I-am dat forma tavii, adica dreptunghiulara.
Am asezat apoi blatul in tava ( nu am uns-o cu nimic pentru ca este antiaderenta ), l-am intepat din loc in loc cu o furculita si l-am uns cu jumatate din cantitatea de sos.
Am presarat apoi jumatate din cantitatea de cascaval si jumatate din cantitatea de fructe de mare si am pus tava la cuptor pentru 15 minute.
Pentru cea de-a doua tava, am procedat exact la fel.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!
Mod de preparare piza cu fructe de mare:
In primul rand, am lasat fructele de mare sa se dezghete si apoi le-am pus la marinat intr-un amestec format din zeama de la o lamaie, 4 catei de usturoi zdrobiti, 2 linguri de ulei si sare. Le-am acoperit si le-am pus in frigider pentru 2 ore, timp in care am mai amestecat in ele din cand in cand.
Pentru a prepara batul de pizza, am pus intr-un castron incapator 250ml apa calduta, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de sare si o lingurita de zahar, apoi am adaugat faina amestecata cu drojdia, treptat, amestecand in acelasi timp.Cand nu am mai putut amesteca, am inceput sa framant aluatul cu mana. Faina o adaugati cam 3/4 in etapa de amestecat cu lingura si restul in etapa de framantat in castron. Am framantat aluatul pana a devenit elastic si nelipicios apoi l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat sa creasca la caldura timp de 45 de minute.
In timp ce aluatul era la crescut, am dat cascavalul pe razatoarea mare si am pregatit sosul pentru pizza: am pus intr-o cana 4 lingurite pasta de tomate, 1/2 lingurita oregano, sare si piper, am completat cu apa si am amestecat. Dupa ce a crescut aluatul, l-am impartit in doua bucati aproximativ egale: o bucata am acoperit-o si am pus-o deoparte iar cealalta bucata am asezat-o pe masa presarata cu faina.
Cu ajutorul unui sucitor, am intins un blat de pizza gros cam de jumatate de centimetru. I-am dat forma tavii, adica dreptunghiulara.
Am asezat apoi blatul in tava ( nu am uns-o cu nimic pentru ca este antiaderenta ), l-am intepat din loc in loc cu o furculita si l-am uns cu jumatate din cantitatea de sos.
Am presarat apoi jumatate din cantitatea de cascaval si jumatate din cantitatea de fructe de mare si am pus tava la cuptor pentru 15 minute.
Pentru cea de-a doua tava, am procedat exact la fel.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!
1 comentarii
Wow. Arata delicios !
RăspundețiȘtergere