CIUPERCI UMPLUTE

noiembrie 29, 2015

Ciupercile umplute reprezinta aperitivul perfect, din toate punctele de vedere. Sunt aspectuoase, usor de preparat si extrem de gustoase.
In ceea ce priveste umplutura, aceasta se poate adapta pentru a fi pe toate gusturile. Mie imi plac foarte mult umplute doar cu cascaval iar ai mei adora ciupercile umplute cu sunca afumata :) Se pot umple si cu carne tocata sau se pot prepara in varianta de post, umplute doar cu legume.
Cand pregatesc ciuperci umplute, prefer sa folosesc ciuperci potrivite ca marime. Ele se mai strang la cuptor si ajung la o dimensiune numai buna de a fi mancate cu mana :). Se pot folosi foarte bine si ciuperci mai mari, dar ciupercile micute nu merc in acest caz pentru ca nu prea ai ce sa umpli la ele si se strang la cuptor de nu mai ramane nimic din ele.



Ingrediente necesare pentru a prepara reteta de ciuperci umplute:

- 800gr ciuperci champignon
- 200gr sunca afumata/bacon
- 150gr cascaval
- 1 ceapa
- 1 legatura de patrunjel (sau marar)
- 1 lingura de ulei
- sare si piper dupa gust

Mod de preparare ciuperci umplute:

Intai de toate m-am ocupat de ciuperci, adica le-am spalat si le-am scos coditele. Tot acum am tocat marunt coditele ciupercilor, ca sa le am la-ndemana cand le vine randul.
 Am tocat apoi ceapa marunt si am pus-o la calit intr-o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei. Cand ceapa a devenit usor translucida, am adaugat si sunca taiata cubulete mici.
Am lasat sunca sa se rumeneasca usor, apoi am adaugat coditele ciupercilor tocate marunt.



Am tinut pe foc, amestecand din cand in cand, pana a scazut apa lasata de ciuperci. Mai spre sfarsit, am asezonat cu sare si piper si, dupa ce am oprit focul, am adaugat si patrunjelul tocat.
Acum, ca umplutura pentru ciuperci este gata, putem incepe sa le asamblam. In fiecare ciuperca am pus 2-4 lingurite de umplutura (in functie de marimea ciupercii), presand usor dupa fiecare lingurita ca sa se distribuie uniform. Umplutura trebuie sa fie usor cu varf.



Dupa ce am umplut toate ciupercile, am asezat pe fiecare ciuperca in parte cate o bucatica de cascaval. Bucatica de cascaval trebuie sa fie o idee mai mica decat ciuperca pentru ca se va topi si, daca este mai mare, va curge in tava. Am pus apoi tava cu ciupercile astfel umplute in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15 minute.
Ciupercile umplute sunt super gustoase si calde dar si reci si se pot servi ca aperitiv sau ca garnitura. Sau puteti face ca noi, adica dupa ce scoateti tava din cuptor, va adunati in jurul ei si serviti ciupercutele umplute in cel mai elegant mod posibil, adica direct din tava :).
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

1 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...