SALATA DE OREZ
aprilie 20, 2016Salata de orez este una dintre salatele mele preferate, foarte gustoasa, satioasa si usor de preparat. Este o optiune excelenta pentru zilele de post dar si pentru orice alta zi. Se poate servi ca atare sau ca garnitura pentru o friptura la gratar.
Pentru a prepara salata de orez mie imi place sa folosesc un orez cu bob lung dar puteti folosi ce orez aveti prin casa. Conditia este ca atunci cand il puneti la fiert sa puneti ceva mai multa apa decat in mod obisnuit si dupa ce il fierbeti sa il clatiti bine cu apa rece.
In privinta legumelor, puteti folosi ce va place. Puteti sa mai adaugati la salata de orez porumb, morcovi, fasole verde, fasole rosie, ardei gras, ciuperci, ridichi sau orice altceva va este pe plac. Pe langa legume, puteti sa mai adaugati piept de pui, sunca sau ton :)
Noua ne place foarte mult salata de orez, o mancam intotdeauna cu mare pofta si va invit si pe voi sa incercati aceasta reteta delicioasa.
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata de orez:
- 250gr orez (aproximativ)
- 150gr masline rondele
- 250gr mazare congelata
- 1 ardei kapia
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura de patrunjel
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de otet (sau dupa gust)
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare reteta salata de orez
Eu am fiert orezul si mazarea impreuna dar se pot fierbe si separat. Daca folositi mazare din conserva/borcan mai aveti de fiert doar orezul.
Mazarea fiind congelata, am pus-o mai intai pe ea la fiert in apa cu sare. Am lasat-o sa fiarba cateva minute apoi am adaugat si orezul spalat in apa rece. In felul acesta mazarea si orezul vor fi gata cam in acelasi timp.
Apa trebuie sa punem cam de 5 ori mai multa decat orez ( pentru 1 pahar de orez – aproximativ 5 pahare de apa ). Orezul il lasati sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj. Nu il tineti mai mult pentru ca se va muia prea tare.
Dupa ce au fiert orezul si mazarea am rasturnat totul intr-o strecuratoare, am clatit bine cu apa rece si am lasat sa se scurga.
Intre timp am pregatit restul ingredientelor, adica am taiat ardeiul fasii micute, ceapa verde rondele si am tocat patrunjelul.
Dupa ce s-a scurs bine orezul cu mazare, l-am mutat intr-un bol incapator apoi am adaugat maslinele, ardeiul, ceapa si patrunjelul si am amestecat bine.
Am asezonat apoi cu sare si piper, muuult piper pentru ca merge de minune la salata de orez :). Am mai adaugat uleiul si otetul, am amestecat bine si salata de orez este gata de servire.
Dupa cum vedeti este o salata simpla si rapida, o putem prepara in orice anotimp in diverse variante.
Salata de orez se poate servi la pranz sau la cina, ca atare sau ca garnitura ori aperitiv. Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!
0 comentarii