CIUPERCI MARINATE

iulie 30, 2016


Noua ne plac foarte mult ciupercile si acest lucru se vede pe blog :). S-au strans ceva retete cu ciuperci, una mai gustoasa ca cealalta. Am facut ciuperci umplute, ciulama de ciuperci, tocanita de ciuperci cu carne de porc si multe altele.
Astazi v-am pregatit o reteta de ciuperci marinate, o reteta care nu trebuie sa lipseasca niciunui iubitor de ciuperci. Este o reteta super simpla, rapida si foarte usor de preparat. Ciupercile marinate sunt delicioase si acrisoare si au o aroma deosebita.
Dupa ce ati preparat ciupercile trebuie sa le lasati la marinat minim 4-5 ore, cel mai bine peste noapte.



Ciupercile marinate se pot servi ca aperitiv sau garnitura dar le puteti folosi si pentru a prepara salate.
Eu am folosit ciuperci champignon dar puteti folosi ce ciuperci va plac, chiar si mai multe feluri, conditia este sa fie proaspete. Daca folositi champignon, le alegeti mai micute ca sa nu mai fie nevoie sa le taiati.
Din ingredientele de mai jos am obtinut 2 borcane de 720gr.

Mai multe retete de conserve pentru iarna:

Zacusca de dovlecei
Gogosari in otet
Conopida in otet
Ciuperci marinate
Dulceata de visine

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta ciuperci marinate:


- 1kg ciuperci proaspete (champignon sau de care va plac)
- 1 ardei kapia (200gr)
- 130ml otet
- 130ml ulei
- 5-6 catei de usturoi
- 1 lingura piper boabe
- 2 lingurite de sare
- 2 linguri de zahar
- 4-6 frunze de dafin (in functie de marime)

Mod de preparare reteta ciuperci marinate :


Am spalat bine ciupercile si le-am lasat putin la scurs. Am mutat apoi ciupercile intr-o oala incapatoare, pe cele mici le-am lasat intregi iar pe cele mai mari le-am taiat jumatati sau sferturi, in functie de marime.



Daca doriti, le puteti taia si feliute.
Peste ciuperci am pus usturoiul taiat feliute, ardeiul kapia taiat fasii, frunzele de dafin, piperul, zaharul si sarea. Peste toate acestea am turnat uleiul si otetul.
Am acoperit oala cu un capac si am pus-o pe aragaz, la foc mediu. Cand a dat in clocot, am dat focul mic si am mai lasat sa fiarba 5 minute.
Am lasat apoi ciupercile sa se racoreasca, le-am mutat in borcane cu tot cu zeama si celelalte ingrediente si le-am pus la frigider unde trebuie sa stea minim 4-5 ore, cel mai bine peste noapte.
La noi a supravietuit pana a doua zi cam jumatate de borcan, din primul am inceput sa mancam cam la 5 minute dupa ce i-am pus capacul :).



Daca aveti insa rabdare, veti vedea ca a doua zi sunt mult mai bune.
Daca doriti sa pastrati ciupercile marinate pe termen lung, trebuie sa sterilizati borcanele si sa le mutati in borcan imediat dupa preparare. Dupa ce umpleti borcanele, le puneti capacele, asezati borcanele cu gura in jos, le acoperiti cu paturi si le lasati sa stea pana a doua zi.
Noua ne plac foarte mult ciupercile marinate si simple, dar si alaturi de o friptura.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

5 comentarii

  1. foarte gustoase s-au primit. Multumesc pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt prea acre? La marinate am vazut ca se pune otet cu apa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt prea acre. Este o cantitate mica de otet si se combina cu ulei si cu apa lasata de ciuperci.

      Ștergere
  3. Foarte bune , reteta o fac mereu de sarbatori , multumim!!🥰

    RăspundețiȘtergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...