SALATA DE FASOLE PASTAI CU MAIONEZA SI USTUROI
iulie 14, 2016ENGLISH RECIPE HERE
Salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi este o salata pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. Se prepara foarte usor si este minunata ca aperitiv sau gustare. Are marele avantaj ca o putem prepara tot timpul anului pentru ca putem folosi si fasole pastai proaspata dar, la fel de bine, putem folosi si fasole pastai congelata sau chiar conservata.
Pentru a prepara salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi puteti folosi ce fasole va place, verde sau galbena, fideluta sau lata. In ceea ce priveste maioneza, cea mai buna este maioneza de casa dar, la fel de bine, se poate folosi si o maioneza din comert. Puteti pune in salata doar maioneza sau o parte maioneza si o parte smantana, in functie de preferinta.
Daca sunteti la dieta, puteti prepara o salata de fasole pastai cu iaurt si usturoi :). Este foarte gustoasa si in aceasta varianta iar numarul de calorii este semnificativ mai mic.
Indiferent daca folositi maioneza, smantana sau iaurt, puteti ajusta cantitatile dupa gust.
Ultima reteta video
Covrigi de casa
Ingrediente necesare pentru a prepara salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi:
- 500gr fasole pastai
- 3-4 catei de usturoi
- 7 linguri de maioneza
- 3 linguri de smantana
- 1/2 legatura marar
- sare dupa gust
Mod de preparare reteta salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi:
Pentru a prepara aceasta salata, eu am folosit fasole pastai congelata, gata curatata si taiata. Am luat-o pe scurtatura :).
Dupa ce a fiert fasolea, am luat-o imediat de pe foc, am strecurat-o, am clatit-o cu apa rece din abundenta si am lasat-o sa se scurga si sa se raceasca complet in strecuratoare.
Am mutat apoi fasolea pastai intr-un bol, am adaugat maioneza, smantana, usturoiul zdrobit si mararul tocat si am amestecat bine.
La sfarsit am potrivit de sare si am mai amestecat putin.Mie imi place foarte mult salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi imediat dupa preparare, alor mei le place rece, dupa ce a stat cel putin 30 de minute la frigider :).
Noi am servit-o cu paine proaspata. Un adevarat deliciu!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!
0 comentarii