SPAGHETE CU VINETE SI CARNE TOCATA
august 17, 2016Dragii mei, acum ceva timp am facut vinete umplute cu carne tocata si ne-a placut la nebunie aceasta combinatie de arome. Nici nu apucasem sa pun vinetele la cuptor ca deja ma gandeam cat de bune ar fi niste spaghete cu vinete si carne tocata :). Si am avut dreptate, sunt delicioase si super usor de preparat.
Pentru a prepara spaghetele cu vinete si carne tocata eu am folosit carne tocata de porc mai slaba dar, la fel de bine, puteti folosi si carne tocata de vita sau amestec. Conditia principala este sa fie o carne tocata acasa sau in magazin, nu o carne tocata gata ambalata pentru ca aceasta este mult mai grasa.
Vanata am curatat-o de coaja si, in aceste conditii, nu mai este necesar sa o presaram cu sare si sa o lasam la scurs. Ca sa nu mai spun ca alor mei nu le place coaja vinetelor :).
Spaghetele cu vinete si carne tocata sunt o optiune excelenta pentru acele zile cand nu aveti timp sa stati prea mult in bucatarie. Se fac repede, sunt foarte gustoase si satioase si le puteti servi atat la pranz cat si la cina.
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta spaghete cu vinete si carne tocata:
- 300gr spaghete (sau alte paste)
- 350gr carne tocata mai slaba (porc, vita, amestec)
- 1 vanata mare (cam 700gr)
- 1-2 cepe (in functie de marime)
- 3 catei de usturoi
- 3-4 linguri pasta de tomate (in functie de concentratie)
- 1-2 linguri de ulei
- 1 legatura de patrunjel
- 1 lingurita rasa de oregano
- sare si piper dupa gust
- 1/2 ceasca apa (aproximativ)
Pentru presarat deasupra : parmezan sau cascaval ras.
Mod de preparare reteta spaghete cu vinete si carne tocata :
M-am apucat mai intai de sosul de carne si vinete pentru ca trebuie sa fie gata cam in acelasi timp cu spaghetele.
Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit intr-o tigaie antiaderenta cu aproximativ 2 linguri de ulei.
Am tinut-o pe foc, amestecand din cand in cand, pana a devenit translucida, apoi am adaugat si carnea tocata. Am asezonat cu sare, piper si oregano si am tinut in continuare pe foc, amestecand din cand in cand pana ce carnea si-a schimbat culoarea ( a devenit albicioasa)
Cand carnea a devenit albicioasa, am adaugat si cubuletele de vanata. Ca sa mearga treaba mai repede, am pus capac la tigaie si am lasat in continuare pe foc, avand grija sa mai amestec din cand in cand, pana s-au muiat vinetele.
Cand vinetele erau aproape gata am pus si spaghetele la fiert in apa cu sare (le fierbeti conform instructiunilor de pe ambalaj) Am adaugat apoi la sos pasta de tomate, usturoiul zdrobit si aproximativ jumatate ceasca de apa si am mai lasat sa fiarba cateva minute.
Dupa ce am oprit focul am adaugat si patrunjelul tocat si am amestecat.
Intre timp fiersesera si spaghetele. Le-am scos din apa cu un cleste, le-am pus in tigaia cu sosul de carne si vinete si am amestecat bine.
Spaghetele cu vinete si carne tocata se servesc imediat, cu putin parmezan sau cascaval ras deasupra.
Spor la gatit si pofta buna!
0 comentarii