PASTE CU LEGUME MEXICANE
noiembrie 26, 2016Pastele cu legume mexicane sunt o optiune excelenta pentru zilele de post sau daca sunteti vegetarieni. Sunt satioase, suuuper gustoase si foarte usor de preparat. Le puteti servi si ca garnitura alaturi de o friptura la tava sau la gratar.
Eu le-am facut alor mei paste cu legume mexicane pe post de garnitura pentru puiul pe sticla la cuptor. Puiul era din ziua precedenta si mi-am facut eu socotelile ca pregatesc mai intai pastele dupa care pun si puiul la incalzit. Vreau sa va spun ca in momentul in care au fost gata pastele cu legume mexicane miroseau atat de bine, incat ai mei s-au pus pe mancat si au uitat complet de pui. Si ei sunt carnivori inversunati ! :)
Daca nu sunteti vegetarieni si nici nu tineti post, puteti sa mai imbogatiti reteta cu niste carne de pui ori de vita sau cu niste sunca de praga.
Pe timp de vara, cand se gasesc din belsug rosii proaspete de gradina, puteti folosi cateva rosii pentru a prepara sosul. Pastele cu legume mexicane vor fi mult mai gustoase. Pe timp de iarna puteti folosi rosii la conserva sau pasta de tomate. Pentru un plus de savoare si prospetime, va recomand sa folositi ceva verdeata, patrunjel sau ce altceva va place.
Ai mei au fost incantati de aceste paste si mi-au spus ca va trebui sa le mai fac :)
Ultima reteta video
Lapte de ovaz (lapte vegetal)
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta paste cu legume mexicane:
- 300gr paste (de care doriti)
- 600gr legume mexicane congelate
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura de patrunjel
- 4-5 linguri pasta de tomate
- 2 linguri de ulei
- sare si piper dupa gust
- 1/2 lingurita boia de ardei iute (sau dulce)
- 3-4 cesti din apa in care au fiert legumele
Mod de preparare reteta paste cu legume mexicane:
Am fiert mai intai legumele mexicane, in apa cu sare. Legumele trebuie fierte doar cat sa se moaie, fara sa exageram. Dupa ce au fiert, le-am strecurat si am pastrat apa in care au fiert pentru a folosi o parte din ea la sos.
Dupa ce au fiert legumele, am continuat cu pregatirea sosului. Am tocat ceapa si usturoiul marunt si le-am pus la calit intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Am tinut pe foc, amestecand des, pana cand ceapa a devenit translucida. Aveti grija cu usturoiul pentru ca se arde destul de usor.
Am adaugat apoi pasta de tomate si 4 cesti din apa in care au fiert legumele (supa).
In paralel am fiert si pastele, in apa cu sare. Dupa ce au fiert le-am strecurat si le-am pus peste sos. Am amestecat bine si pastele cu legume mexicane au fost gata de servire.
Daca nu tineti post, puteti sa mai presarati deasupra niste parmezan sau cascaval ras.
Am amestecat, am potrivit de sare si piper si, dupa ce am gustat sosul, m-am gandit ca ar merge si niste boia de ardei iute. Din acest motiv nu apare in poza cu ingrediente :). Daca nu doriti sa puneti boia de ardei iute puteti folosi boia de ardei dulce, caz in care puteti pune ceva mai multa, cam o lingurita.
Am adaugat apoi si legumele si am lasat sosul sa fiarba 7-10 minute, cat sa se intrepatrunda aromele si sa fie totul bine fiert. Dupa ce am oprit focul, am adaugat si patrunjelul tocat.Pastele cu legume mexicane sunt foarte gustoase si satioase si le puteti servi ca atare sau ca garnitura, la pranz sau la cina.
Pentru desert puteti prepara un chec de post in 3 culori :).
Spor la gatit si pofta buna!
0 comentarii