SALATA CU NAUT
noiembrie 14, 2016Salata cu naut este o salata foarte gustoasa si satioasa pe care o puteti servi ca atare in zilele de post dar, la fel de bine, o puteti servi ca garnitura alaturi de o friptura. Daca nu tineti post, puteti imbogati salata sunca de Praga ori cu piept de pui rumenit la tigaie sau fiert. Indiferent de varianta aleasa, veti obtine o salata delicioasa pe care o puteti servi la pranz sau la cina.
Salata cu naut este si o salata foarte rapida pentru ca se poate prepara cu naut conservat. Din acest motiv este binevenita cand ajungem seara acasa si trebuie sa pregatim cina :). Punem repede niste piept de pui in tigaie si, cat se face puiul, am facut si salata.
Daca vreti sa folositi naut uscat, va trebui sa va planificati din timp aceasta salata cu naut, pentru ca nautul uscat trebuie tinut peste noapte la hidratat, in apa rece.
In privinta legumelor, folositi ce va place, in cantitatile dorite. Maslinele merg foarte bine la aceasta salata si va recomand sa nu renuntati la ele. Si patrunjelul este important pentru ca ofera un plus de prospetime salatei cu naut.
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata cu naut:
- 500gr naut din conserva (2 conserve de 400gr) sau 250gr naut uscat
- 150gr masline negre fara samburi
- 1 rosie mare
- 2 castraveti
- 1-2 ardei kapia
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 legatura de patrunjel
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri suc de lamaie sau otet (sau dupa gust)
Mod de preparare reteta salata cu naut:
Pentru a prepara aceasta salata puteti folosi naut conservat sau naut uscat. Daca folositi naut uscat, trebuie sa il cumparati din timp si sa-l tineti la hidratat in apa rece peste noapte. Chiar si in aceste conditii, nautul trebuie sa fiarba cel putin o ora.
Daca doriti sa mearga lucrurile mai repede, va recomand sa folositi naut conservat dar verificati eticheta. Trebuie sa contina doar naut, apa si sare, fara alte minunatii :). Folosind naut conservat, tot ce mai avem de facut pentru a prepara o delicioasa salata cu naut este sa curatam si sa tocam cateva legume. Dupa cum probabil ca v-ati dat seama, eu am folosit naut conservat. L-am strecurat, l-am clatit cu apa rece si l-am pus intr-un bol incapator. Am adaugat rondelele de masline.
Am tocat ceapa verde, partea alba rondele, partea verde ceva mai mare si am adaugat-o la salata cu naut.
Am mai adaugat castravetii taiati cubulete, ardeii kapa taiati fasii micute si rosiile tot cubulete. Puteti taia legumele in ce forma si dimensiune doriti. Eu le-am facut micute ca sa fie in ton cu nautul.
Patrunjelul il puteti pune in bolul cu salata sau il puteti presara pe fiecare portie in parte.
Puteti incerca si salata cu pui si naut.
Spor la gatit si pofta buna!
Pentru desert puteti prepara un chec de post in 3 culori :).
Pentru desert puteti prepara un chec de post in 3 culori :).
0 comentarii