PRAJITURA RASTURNATA CU MERE (RETETA VIDEO)

februarie 14, 2017


ENGLISH RECIPE HERE

Acest articol contine linkuri de afiliere

Dragii mei, noi ne-am decis: prajitura rasturnata cu mere este cea mai buna prajitura cu mere! Pandispan pufos, vanilat, mere si caramel.. Ce poate fi mai bun de-atat? Sa stiti ca am vrut sa pun si putina scortisoara la prajitura rasturnata cu mere, dar am uitat :) A iesit insa atat de buna incat nu-mi pare rau. Nu as schimba nimic la aceasta reteta, nu are nevoie de nimic in plus. Prajitura rasturnata cu mere este absolut minunata !



In plus, este si foarte usor de preparat, cu doar cateva ingrediente pe care le avem tot timpul in casa.
Ce va recomand eu este sa folositi aceeasi cratita de la inceput pana la sfarsit ca sa nu pierdeti din caramel. Prajitura mea a ajuns in tigaie si partea cea mai draguta este ca a iesit pandispanul mai bun ca niciodata, pufos si usor ca fulgul 


Prajitura rasturnata cu mere este un desert minunat pe care il puteti servi ca atare sau il puteti imbogati cu frisca sau cu crema de vanilie. Sau cu ambele si obtineti un tortulet delicios :).
Noua ne-a placut foarte-foarte mult prajitura rasturnata cu mere, servita cu frisca, la solicitarea sotului. V-o recomand cu drag :)

Aveti mai jos si reteta video.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.

Va mai recomand:
Chec pufos cu cacao
Prajitura cu mere si bezea

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta prajitura rasturnata cu mere (24cm):


- 2-3 mere (300-350gr)
- 130gr zahar tos
- 40gr unt
Pentru blat:
- 4 oua
- 100gr zahar tos
- 100gr faina
- un praf de sare
- vanilie

Instrumente utile



Mod de preparare reteta prajitura rasturnata cu mere:

Reteta video (CC - Subtitrare in limba romana)


Mai intai caramelizam zaharul. Dupa cum va spuneam, este bine sa folositi aceeasi cratita sau tava de la inceput pana la sfarsit. Prin urmare, alegeti o cratita care poate fi pusa la cuptor. Tava de tort nu este buna pentru ca nu este etansa si va curge caramelul in cuptor.
Eu am folosit o tigaie de inox si a mers totul struna.
Am pus zaharul in tigaie, fara apa, fara nimic altceva. Am pus tigaia la foc mic pana s-a topit zaharul. Ca sa se topeasca uniform mai agit tigaia din cand in cand si mai spre sfarsit amestec cu o lingura. Zaharul trebuie sa se topeasca complet si sa fie de culoarea chihlimbarului. Nu il tineti prea mult pentru ca devine amar.
Dupa ce s-a topit zaharul complet am luat tigaia de pe foc si am tapetat peretii tavii. Am lasat caramelul sa se raceasca, pana a inceput sa crape.
Dupa ce s-a racit caramelul, am pregatit merele pentru prajitura rasturnata cu mere. Le-am taiat mai intai jumatati, le-am scos cotoarele, apoi le-am taiat felii. Am asezat felii de mar pe fundul tavii, intr-un singur strat, peste zaharul caramelizat. Peste feliile de mar am imprastiat bucatele mici de unt (cam 40gr in total). In acest fel in tava se va forma un sos de caramel minunat :)



Am pus tava cu mere in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de 20-30 de minute.
Intre timp am pregatit blatul de pandispan pentru prajitura rasturnata cu mere.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am pus albusurile intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana au devenit o spuma ferma. Am adaugat apoi zaharul si am mixat in continuare pana s-a dizolvat zaharul. Ca sa verificati, luati putina spuma intre degete si vedeti deca se mai simte zaharul. 
Trebuie sa obtinem o bezea ferma, lucioasa, care formeaza varfuri ascutite cand ridicati mixerul.
Am adaugat apoi esenta de vanilie si galbenusurile, cate unul, mixand dupa fiecare doar cat sa fie incorporat.
Am adaugat apoi si faina cernuta pe care am incorporat-o usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. In aceasta etapa nu este indicat sa mai folositi mixerul.
Am scos tava cu mere din cuptor si am uns marginile cu putin unt. Ca sa nu va ardeti, puneti o bucatica de unt pe o furculita sau un cutit si ungeti tava. Este necesar pentru ca va trebui sa rasturnam prajitura fara surprize :) Am turnat aluatul peste mere si l-am nivelat usor cu o spatula.
Am pus prajitura rasturnata cu mere in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) pentru alte 30 de minute. Pandispanul prinde o culoare frumoasa si se desprinde de peretii tavii.
Prajitura trebuie rasturnata imediat ce o scoateti din cuptor, nu trebuie lasata sa se raceasca.
Am verificat mai intai marginile prajiturii ca sa nu cumva sa ramana lipita de tava. Am asezat un platou deasupra tavii si am rasturnat-o.
In poza apare si un degetel de la o manuta care incerca sa fure prajitura rasturnata cu mere :).
Lasati prajitura rasturnata cu mere sa se raceasca si serviti-o cu mare pofta si eventual cu ceva frisca. Este minunata! :)
 Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

14 comentarii

  1. Waaaa, ce bine arata prajitura rasturnata cu mere! Trebuie testata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Nu este necesar sa adaugati praf de copt. Blatul prajiturii rasturnate cu mere creste foarte frumos datorita oualor din compozitie. Urmati pasii retetei si sigur veti avea succes! :)

      Ștergere
  3. Azi am incercat reteta ,fara caramel si a iesit super buna.multumim pentru reteta ��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Ma bucur ca v-a placut prajitura rasturnata cu mere! :)

      Ștergere
  4. Astazi am facut-o si eu,intocmai cu reteta dvs,a iesit dementiala. 💞multumim pentru reteta! 🙏

    RăspundețiȘtergere
  5. Fac si eu aceasta prajitura, reteta este aceeasi doar ca eu o fac din 5 oua si evident si catitatile de faina si zahar se modifica un pic, doar ca eu mai pun si samburi de nuca peste mere si apoi pun aluatul. Este delicioasa si o mancam foarte repede. Ai mei nu se satura niciodata. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cea mai delicioasa prajitura! Si nu-mi vine sa cred cat de usor de face!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am facut prajitura rasturnata cu mere cu blatul de cacao! Buna rau :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Am preparat si eu aceasta prajitura rasturnata cu mere si am ornat-o cu frisca. A fost mai buna decat un tort!

    RăspundețiȘtergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...