PRAJITURA CU BRANZA DULCE FARA BLAT - RETETA VIDEO
aprilie 18, 2017ENGLISH RECIPE HERE
Prajitura cu branza dulce fara blat este, cu siguranta, cea mai buna si cea mai usoara reteta de prajitura cu branza. Tot ce avem de facut este sa amestecam toate ingredientele intr-un bol, sa turnam totul intr-o tava si sa punem la cuptor. Fara framantare, fara intins foi sau alte munci de genul acesta :). Efortul este minim iar rezultatul este o prajitura cu branza exceptionala.
Mie imi plac foarte mult toate prajiturile si toate placintele cu branza dulce. Dar stiti ce-mi place cel mai mult? Umplutura aceea de branza dulce cu stafide. Ei bine, aceasta prajitura cu branza dulce fara blat este formata doar din umplutura, fara aluat sau blat.
Odata ce-o veti testa, va asigur ca va deveni prajitura voastra preferata pentru ca este absolut delicioasa si se prepara incredibil de usor.
Prajitura cu branza dulce fara blat este foarte buna calda, dar si rece. O puteti servi pudrata cu zahar sau simpla, dupa preferinta.
Pentru coacere am folosit o tava de 17/27cm. Merge si o tava de 20/20cm. Daca aveti o tava de 25/35cm, dublati cantitatile.
Va recomand si Placinta cu branza dulce si stafide
- 500gr branza de vaci
- 4 oua
- 80gr unt la temperatura camerei
- 100gr iaurt
- 150gr zahar
- un praf de sare
- 3 linguri de faina
- 3 linguri de gris
- 1/2 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- 100gr stafide
Dupa cum va spuneam, prajitura cu branza dulce fara blat este o prajitura super usor de preparat. Tot ce avem de facut este sa amestecam toate ingredientele intr-un bol.
Prin urmare, am pus cele 4 oua intr-un bol. Am adaugat zaharul si am mixat putin, doar cat sa obtin o spuma.
Am adaugat branza de vaci, apoi untul la temperatura camerei taiat cubulete, iaurtul si esenta de vanilie si am mixat dupa fiecare pentru omogenizare. Este bine sa adaugam ingredientele pe rand ca sa fie mai usor de incorporat.
Separat am amestecat faina, grisul, un praf de sare si praful de copt. Le-am adaugat la restul ingredientelor si am amestecat cu o spatula.
La sfarsit am adaugat si stafidele si am mai amestecat putin.
Aceasta este compozitia pentru prajitura cu branza dulce fara blat. Se prepara in cateva minute iar efortul depus este minim. Este o compozitie destul de fluida dar nu trebuie sa va faceti probleme, asa trebuie sa fie.
Dupa ce am preparat compozitia pentru prajitura cu branza dulce fara blat am turnat-o intr-o tava (17/27cm) unsa cu unt si tapetata cu faina.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 45 de minute.
Prajitura cu branza dulce fara blat se coace dinspre margini spre mijloc. Cand este bine coapta ar trebui sa fie doar o idee mai moale pe mijloc decat pe margini. Daca vi se pare ca prajitura este rumenita dar prea moale in mijloc, dupa ce opriti cuptorul o lasati sa mai stea in cuptor 10-20 de minute.
Lasati prajitura cu branza dulce fara blat sa se raceasca apoi o puteti portiona. Cand este calda este inca destul de moale dar se intareste pe masura ce se raceste. O puteti servi pudrata cu zahar sau simpla, dupa preferinta.
Prajitura cu branza dulce fara blat este una dintre preferatele mele si v-o recomand cu drag.
Va recomand si prajitura Rudy, o prajitura delicioasa cu branza dulce si aluat ras, cu cacao.
Spor la gatit si pofta buna!
Pentru coacere am folosit o tava de 17/27cm. Merge si o tava de 20/20cm. Daca aveti o tava de 25/35cm, dublati cantitatile.
Va recomand si Placinta cu branza dulce si stafide
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta prajitura cu branza dulce fara blat:
- 4 oua
- 80gr unt la temperatura camerei
- 100gr iaurt
- 150gr zahar
- un praf de sare
- 3 linguri de faina
- 3 linguri de gris
- 1/2 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- 100gr stafide
Mod de preparare reteta prajitura cu branza dulce fara blat:
Prin urmare, am pus cele 4 oua intr-un bol. Am adaugat zaharul si am mixat putin, doar cat sa obtin o spuma.
Am adaugat branza de vaci, apoi untul la temperatura camerei taiat cubulete, iaurtul si esenta de vanilie si am mixat dupa fiecare pentru omogenizare. Este bine sa adaugam ingredientele pe rand ca sa fie mai usor de incorporat.
Separat am amestecat faina, grisul, un praf de sare si praful de copt. Le-am adaugat la restul ingredientelor si am amestecat cu o spatula.
La sfarsit am adaugat si stafidele si am mai amestecat putin.
Aceasta este compozitia pentru prajitura cu branza dulce fara blat. Se prepara in cateva minute iar efortul depus este minim. Este o compozitie destul de fluida dar nu trebuie sa va faceti probleme, asa trebuie sa fie.
Dupa ce am preparat compozitia pentru prajitura cu branza dulce fara blat am turnat-o intr-o tava (17/27cm) unsa cu unt si tapetata cu faina.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 45 de minute.
Prajitura cu branza dulce fara blat se coace dinspre margini spre mijloc. Cand este bine coapta ar trebui sa fie doar o idee mai moale pe mijloc decat pe margini. Daca vi se pare ca prajitura este rumenita dar prea moale in mijloc, dupa ce opriti cuptorul o lasati sa mai stea in cuptor 10-20 de minute.
Lasati prajitura cu branza dulce fara blat sa se raceasca apoi o puteti portiona. Cand este calda este inca destul de moale dar se intareste pe masura ce se raceste. O puteti servi pudrata cu zahar sau simpla, dupa preferinta.
Prajitura cu branza dulce fara blat este una dintre preferatele mele si v-o recomand cu drag.
Va recomand si prajitura Rudy, o prajitura delicioasa cu branza dulce si aluat ras, cu cacao.
Spor la gatit si pofta buna!
6 comentarii
Multumesc!
RăspundețiȘtergereA iesit minunata! Multumesc pentru reteta!
RăspundețiȘtergereCu drag!
ȘtergereCe pot folosi in loc de gris?
RăspundețiȘtergereUntul era cam tare, și nu am folosit mixer la compoziție. :))
RăspundețiȘtergereSper însă că a ieșit bună, am sa revin cu comment după ce o portionez și o gust :)
Nu este o problema daca era untul tare. Rezolva cuptorul :) Se poate folosi si unt topit
Ștergere