DOVLECEI PANE
iulie 06, 2017ENGLISH RECIPE HERE
La noi nu trece vara fara sa prepar macar de 2-3 ori dovlecei pane. Sunt super gustosi, crocanti la exterior, moi si cremosi la interior.
Dovleceii pane sunt usor de preparat: rondelele de dovlecei se trec prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei incins. Eu pun in ou doar sare, dar puteti sa mai adaugati usturoi granulat, piper, boia de ardei dulce sau iute sau orice altceva va este pe plac.
Dupa ce prajiti dovleceii pane este indicat sa-i scoateti pe hartie absorbanta ca sa inlaturati excesul de ulei.
Puteti servi dovleceii pane calzi sau reci, ca gustare sau aperitiv, dar si ca fel principal, alaturi de o salata.
Noua ne plac foarte mult dovleceii pane cu sos de iaurt si usturoi sau cu Tzatiki :)
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta dovlecei pane:
- 2 dovlecei (700-800gr in total)- 3 oua
- faina
- pesmet
- sare dupa gust
- ulei pentru prajit
Mod de preparare reteta dovlecei pane
Dovleceii au un continut mare de apa si trebuie neaparat lasati la scurs. Daca sariti peste aceasta etapa, isi vor lasa apa in timpul prajirii si se vor face terci.
Prin urmare, am curatat dovleceii de coaja si i-am spalat bine. I-am taiat rondele groase cam de 8mm - 1 cm. Am asezat rondelele de dovlecei intr-o strecuratoare, le-am presarat cu sare si le-am lasat sa stea aproximativ 30 de minute, ca sa-si lase apa.
Dupa ce a trecut acest timp, am trecut la prepararea propriu-zisa a dovleceilor pane.
Am pus intr-un bol faina, in altul am pus ouale batute bine cu furculita si, intr-un al treilea bol am pus pesmet.Mai departe, tehnologia este urmatoarea: feliile de dovlecei de trec prin faina, apoi prin ou si prin pesmet. De fiecare data avem grija ca feliile de dovlecei sa fie acoperite uniform.
Aceasta etapa este destul de migaloasa si e bine sa pregatiti toate feliile de dovlecei inainte de a incepe sa prajiti.
Dovleceii astfel pregatiti i-am pus la prajit in ulei incins.
I-am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti, apoi i-am scos pe hartie absorbanta.
Serviti dovleceii pane calzi sau reci, cu sos de iaurt si usturoi sau cu salata.
Spor la gatit si pofta buna!
Spor la gatit si pofta buna!
0 comentarii