GNOCCHI DE CARTOFI - RETETA ITALIANA

iulie 10, 2017


ENGLISH RECIPE HERE

Gnocchi sunt niste paste asemanatoare cu niste galuste, preparate dintr-un aluat foarte simplu de cartofi, faina si ou. Sunt niste paste foarte usoare si fragede, care parca ti se topesc in gura.
Am preparat acesti gnocchi de cartofi dupa o reteta italiana, ca sa fiu sigura ca obtin ce trebuie :).
Secretul acestor gnocchi este sa lasati aluatul moale, lipicios si sa presarati faina pe suprafata de lucru ca sa puteti sa lucrati cu el. Daca puneti prea multa faina gnocchi vor fi mai tari si mai indesati.
Gnocchi au un model specific, un fel de crestaturi care au rolul de a retine sosul. Puteti obtine aceste crestaturi prin presarea aluatului pe o furculita.




Pe masura ce preparati gnocchi, ii asezati pe o tava presarata cu faina. Ii asezati intr-un singur strat, pastrand distanta intre ei, ca sa nu se lipeasca.
Dupa ce modelati toti gnocchi ii puneti la fiert in apa cu sare, preferabil in 2 transe ca sa nu ii ingramaditi prea tare.
Este adevarat ca exista gnocchi si in magazin si puteti sa ii luati gata preparati. Dar stiti cum este, ce este gatit acasa este mult mai gustos si mai sanatos. Nu sunt greu de preparat!
Puteti servi gnocchi cu sosul preferat, putin parmezan sau cascaval ras deasupra si verdeata, pentru un plus de propetime.

Ingrediente necesare pentru a prepara Gnochi de cartofi - reteta italiana:


- 1kg cartofi
- 300gr faina
- 1 ou
- sare dupa gust
- piper (optional)



Am spalat bine cartofii si i-am pus la fiert, cu tot cu coaja, in apa cu sare. I-am fiert pana cand furculita a intrat usor in ei.
Am scos cartofii din apa si i-am lasat sa se racoreasca doar cat sa pot sa pun mana pe ei. Aluatul pentru gnocchi se prepara cu cartofi calzi.
Am curatat cartofii de coaja, i-am pus intr-un bol incapator si i-am pisat bine. Am adaugat apoi sare si piper. Puteti gusta cartofii ca sa puneti sare dupa gust. Reteta italiana de gnocchi era fara piper, dar mie imi plac mai mult pastele cu piper. Daca va place piperul, puneti cu incredere :)
Am adaugat apoi oul si am amestecat bine.
Am adaugat si faina, treptat, amestecand cu lingura. 
Mai spre sfarsit aluatul devine mai greu de amestecat si l-am framantat cu mana pana am incorporat toata faina. Aluatul pentru gnocchi trebuie sa fie moale si lipicios.
Am presarat faina pe suprafata de lucru. Am rupt bucati potrivite de aluat si le-am modelat in snururi de aproximativ 2cm grosime. Cred ca au fost in total 8 sau 9 snururi.
Fiecare snur de aluat l-am taiat in bucatele de 2cm. Presarati faina de cate ori este necesar, ca sa nu se lipeasca aluatul.
Am luat apoi fiecare bucatita de aluat si am presat-o pe o furculita. Pare greu, dar sa stiti ca merge repede :)
Gnocchi astfel preparati i-am asezat in tavi presarate cu faina, intr-un singur strat, la distanta unii de altii, ca sa nu se lipeasca.
Dupa ce am preparat toti gnocchi am pus apa cu sare la fiert, intr-o cratita incapatoare.
Cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat si gnocchi. Gnocchi trebuie sa fiarba foarte putin, aproximativ 2-4 minute. Cand sunt gata se ridica la suprafata.
Eu am fiert gnocchi in 2 transe, ca sa nu fie prea inghesuiti.
Dupa fierbere, strecurati gnocchi si serviti-i cu sosul preferat.
Noi i-am servit cu sos de rosii si ardei. Deliciosi!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

1 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...