SNITELE IN CRUSTA DE CARTOFI
iulie 21, 2017ENGLISH RECIPE HERE
Snitelele in crusta de cartofi au avut succes maxim la noi si au fost votate cele mai bune snitele. Poate si din cauza ca le-am facut cu carne de porc :)
Eu obisnuiesc sa prepar snitelele cu piept de pui si fac destul de des cordon bleu, pui Kiev si snitele pariziene. Cum ai mei sunt fani porc, va dati seama ca au fost in extaz cand au auzit de snitele de porc.
Snitelele in crusta de cartofi pot fi preparate la fel de bine si cu piept de pui si cu file sau cotlet de porc. Vor fi la fel de bune. Au o crusta minunata preparata din cartofi rasi, oua, smantana, faina si cativa catei de usturoi. Eu am folosit smantana fermentata pentru crusta acestor snitele. Se simte ca este putin acrisoara si merge foarte bine cu cartofii si usturoiul. Daca nu va place insa, puteti folosi smatana dulce pentru gatit sau lapte dar va trebui sa ajustati putin cantitatea de faina.
Puteti servi snitelele in crusta de cartofi cu salata, cu garnituri pe baza de orez sau cartofi sau pur si simplu cu paine proaspata de casa.
Noua ne-au placut foarte mult snitelele in crusta de cartofi, dar va trebui sa incerc si o varianta la cuptor. Ai mei s-au indragostit de aceste snitele si va trebui sa le refac curand, dar nu vreau sa le dau prajeli prea des. Chiar daca sunt delicioase :)
Mai jos aveti si reteta video.
Pentru cele mai noi retete, va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.
Pentru cele mai noi retete, va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta snitele in crusta de cartofi:
- 600gr carne de porc (file sau cotlet)- 3-4 cartofi (in functie de marime)
- 3 oua
- 200gr smantana fermentata
- 6-7 linguri de faina
- 3-4 catei de usturoi
- sare si piper dupa gust
Mai aveti nevoie de:
- cateva linguri de faina pentru snitele
- ulei pentru prajit snitelele
Mod de preparare reteta snitele in crusta de cartofi
Reteta video (CC - subtitrare in limba tomana):
Mai intai am feliat carnea de porc in felii groase cam de 1cm. Am luat cate o felie de carne si am batut-o bine pe ambele parti cu ciocanul de snitele, pentru fragezire. Am presarat apoi sare si piper pe ambele parti. Felia de carne este destul de mare in acest moment si va recomand sa o taiati in doua ca sa fie mai usor de lucrat cu ea.
Dupa ce am pregatit carnea, am pregatit aluatul pentru crusta.
Am curatat cartofii si i-am dat pe razatoarea mare. I-am stors bine si i-am pus intr-un bol. Am adaugat ouale batute, smantana, usturoiul zdrobit si am asezonat cu sare si piper. Am amestecat bine, apoi am adaugat faina, cate o lingura, si am amestecat pentru omogenizare. Cantitatea de faina necesara poate sa difere dar puteti sa mai adaugati pe parcursul prepararii snitelelor in crusta de cartofi. Cartofii, chiar daca sunt bine scursi, mai lasa apa, si e posibil sa constatati ca vi se subtiaza aluatul :). Mai puneti faina pana ajungeti la consistenta dorita, adica un aluat care sa ramana cat de cat pe snitele.
Am curatat cartofii si i-am dat pe razatoarea mare. I-am stors bine si i-am pus intr-un bol. Am adaugat ouale batute, smantana, usturoiul zdrobit si am asezonat cu sare si piper. Am amestecat bine, apoi am adaugat faina, cate o lingura, si am amestecat pentru omogenizare. Cantitatea de faina necesara poate sa difere dar puteti sa mai adaugati pe parcursul prepararii snitelelor in crusta de cartofi. Cartofii, chiar daca sunt bine scursi, mai lasa apa, si e posibil sa constatati ca vi se subtiaza aluatul :). Mai puneti faina pana ajungeti la consistenta dorita, adica un aluat care sa ramana cat de cat pe snitele.
Am pus apoi ulei la incins si am trecut la prepararea propriu-zisa a snitelelor in crusta de cartofi.
Am luat cate o felie de carne, am trecut-o prin faina, avand grija sa fie acoperita uniform, apoi prin aluatul cu cartofi. Am pus apoi felia de carne la prajit in ulei incins si am lasat-o sa se rumeneasca pe ambele parti.
Se repeta cu celelalte felii de carne.
Am luat cate o felie de carne, am trecut-o prin faina, avand grija sa fie acoperita uniform, apoi prin aluatul cu cartofi. Am pus apoi felia de carne la prajit in ulei incins si am lasat-o sa se rumeneasca pe ambele parti.
Se repeta cu celelalte felii de carne.
Snitelele in crusta de cartofi se scot neaparat pe hartie absorbanta ca sa eliminati surplusul de ulei.
Serviti snitelele in crusta de cartofi calde, alaturi de garnitura preferata. Va recomand salata de dovlecei cu iaurt si usturoi, salata de orez si cartofi la cuptor cu rozmarin si usturoi.
Spor la gatit si pofta buna!
Spor la gatit si pofta buna!
0 comentarii