SALATA DE CARTOFI CU FASOLE VERDE SI MAIONEZA
mai 21, 2018Mie imi place foarte mult fasolea verde, dar ai mei nu prea se dau in vant dupa ea. Mi-am adus insa aminte cat de mult le-a placut salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi si m-am gandit sa o prepar in acest weekend. Dar, cum imi place sa modific retetele ca sa nu cumva sa ne plictisim :), am adaugat 2 ingrediente suplimentare: cartofi si castraveti murati. Rezultatul a fost o salata super delicioasa, mai buna decat originalul.
Salata de cartofi cu fasole verde si maioneza este o salata foarte gustoasa, satioasa si usor de preparat. Are marele avantaj ca puteti prepara o cantitate mare cu foarte putin efort. Necesita timp, este adevarat, pentru ca trebuie sa fierbem cartofii si fasolea, dar, in acest timp ne putem ocupa de altele.
Spre exemplu, eu am pus cartofii la fiert si m-am apucat sa dau cu aspiratorul prin casa. Evident ca am uitat de cartofi si au fiert prea mult, lucru care nu trebuie sa se intample cand facem salata de cartofi :). Partea buna este ca va pot spune acum si cum puteti repara acest lucru: strecurati cartofii si ii lasati sa se raceasca ca sa ii puteti curata. Dupa ce ii curatati ii puneti la frigider o ora- doua si veti vedea ca se mai intaresc si ii puteti taia.
In ceea ce priveste maioneza, folositi de care doriti. Puteti folosi o parte maioneza si o parte iaurt. Eu, ca de obicei, am folosit sosul meu de maioneza light.
Puteti servi aceasta salata delicioasa ca aperitiv dar si ca garnitura. Este super gustoasa si v-o recomand cu drag!
- 1.5 kg cartofi
- 1 kg fasole verde congelata
- 3-5 catei de usturoi
- 1 legatura de marar
- 6-8 castraveti murati (in otet)
- 700 ml maioneza (sau o parte maioneza si o parte iaurt)
- sare si suc de lamaie dupa gust
Am spalat bine cartofii si i-am pus la fiert (in coaja) in apa cu sare. Cartofii trebuie sa fiarba doar cat sa intre furculita usor in ei.
Am stracurat cartofii si i-am lasat sa se raceasca.
Intre timp am pregatit si fasolea verde.
Am pus o oala cu apa la fiert. Am adaugat sare. Cand apa a dat in clocot am adaugat si fasolea congelata. Nu este necesar ca fasolea verde sa fie dezghetata in prealabil. Fasolea verde fierbe destul de repede si trebuie sa o verificati intepand-o cu furculita. Dupa ce a fiert fasolea am strecurat-o si am mutat-o intr-un alt vas cu apa foarte rece (de la frigider) pentru a opri fierberea. Am lasat fasolea sa se raceasca in apa cateva minute apoi am pus-o la scurs intr-o strecuratoare.
Asamblare salata de cartofi cu fasole verde si maioneza.
Am pus salata verde (scursa bine) intr-un bol incapator. Am adaugat castravetii murati tocati cubulete.
Am curatat cartofii de coaja si i-am taiat felii potrivite. I-am adaugat la salata.
Am adaugat maioneza si usutroiul zdrobit si am amestecat bine pentru omogenizare.
Am adaugat mararul tocat, sare si suc de lamaie si am mai amestecat putin.
Salata de cartofi cu fasole verde si maioneza este gata si poate fi servita imediat. Daca doriti, puteti pune salata la frigider 30 de minute - 1 ora inainte de servire pentru a se intrepatrunda aromele.
Este super gustoasa aceasta salata si o sa va placa cu siguranta!
Spor la gatit si pofta buna!
In ceea ce priveste maioneza, folositi de care doriti. Puteti folosi o parte maioneza si o parte iaurt. Eu, ca de obicei, am folosit sosul meu de maioneza light.
Puteti servi aceasta salata delicioasa ca aperitiv dar si ca garnitura. Este super gustoasa si v-o recomand cu drag!
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata de cartofi cu fasole verde si maioneza:
- 1.5 kg cartofi
- 1 kg fasole verde congelata
- 3-5 catei de usturoi
- 1 legatura de marar
- 6-8 castraveti murati (in otet)
- 700 ml maioneza (sau o parte maioneza si o parte iaurt)
- sare si suc de lamaie dupa gust
Mod de preparare reteta salata de cartofi cu fasole verde si maioneza:
Am spalat bine cartofii si i-am pus la fiert (in coaja) in apa cu sare. Cartofii trebuie sa fiarba doar cat sa intre furculita usor in ei.
Am stracurat cartofii si i-am lasat sa se raceasca.
Intre timp am pregatit si fasolea verde.
Am pus o oala cu apa la fiert. Am adaugat sare. Cand apa a dat in clocot am adaugat si fasolea congelata. Nu este necesar ca fasolea verde sa fie dezghetata in prealabil. Fasolea verde fierbe destul de repede si trebuie sa o verificati intepand-o cu furculita. Dupa ce a fiert fasolea am strecurat-o si am mutat-o intr-un alt vas cu apa foarte rece (de la frigider) pentru a opri fierberea. Am lasat fasolea sa se raceasca in apa cateva minute apoi am pus-o la scurs intr-o strecuratoare.
Asamblare salata de cartofi cu fasole verde si maioneza.
Am pus salata verde (scursa bine) intr-un bol incapator. Am adaugat castravetii murati tocati cubulete.
Am curatat cartofii de coaja si i-am taiat felii potrivite. I-am adaugat la salata.
Am adaugat maioneza si usutroiul zdrobit si am amestecat bine pentru omogenizare.
Am adaugat mararul tocat, sare si suc de lamaie si am mai amestecat putin.
Salata de cartofi cu fasole verde si maioneza este gata si poate fi servita imediat. Daca doriti, puteti pune salata la frigider 30 de minute - 1 ora inainte de servire pentru a se intrepatrunda aromele.
Este super gustoasa aceasta salata si o sa va placa cu siguranta!
Spor la gatit si pofta buna!
1 comentarii
VREAU SĂ SCRIU DESPRE O SALATĂ CĂ NU-MI PLACE CEVA LA EA....NU GĂSESC ȘI TOTUȘI CAUT SĂ FIU CÂRCOTAȘĂ....SUN T GROZAVEEEEEEEEEEEE...........
RăspundețiȘtergere