TORT AFTER EIGHT
iulie 04, 2018Tortul After-Eight este un tort pur si simplu minunat, usor de preparat, o combinatie irezistibila de menta si ciocolata. Este format dintr-un blat cu cacao, usor umed, imprumutat de la tortul Kinder Pingui :). Mi s-a parut ca acesta este blatul care ar merge cel mai bine, dar asta nu inseamna ca nu puteti folosi in loc un pandispan cu cacao.
Crema tortului After-Eight este pe baza de frisca in care am adaugat sirop de menta pentru aroma si colorant alimentar pentru culoare :). Daca aveti, puteti folosi frunze de menta care confera tortului si aroma si culoare.
Mai avem un strat intermediar de ciocolata amaruie iar ca glazura, inca un strat consistent de ciocolata amaruie care merge excelent cu menta.
Blatul este usor de preparat, trebuie doar sa amestecati toate ingredientele, puneti totul in tava si coaceti. Crema este si ea foarte usor de preparat: trebuie sa mixam frisca si sa o amestecam cu sirop de menta, colorant alimentar si gelatina. Gelatina trebuie mai intai hidratata, apoi incalzita, ca sa se dizolve, si lasata sa se raceasca pana la temperatura camerei. Se amesteca apoi cu putina frisca batuta (care este rece) ca sa ii scadem treptat temperatura, apoi se incorporeaza in frisca. Eu m-am grabit si am turnat gelatina aproape fierbinte in frisca batuta, pe principiul "las' ca merge si-asa". M-am ales cu bucatele de jeleu verde in tort :).
Dupa cum va spuneam tortul After-Eight este foarte usor de preparat si de asamblat dar are si un mic dezavantaj: Fiind un tort cu frisca si gelatina trebuie tinut la frigider cel putin 6 ore (cel mai bine peste noapte), timp in care rabdarea ne este pusa la grea incercare :). Este foarte greu sa dormi cand stii ca ai o minunatie de tort in frigider!
Eu am preparat acest super delicios tort After-Eight pentru ziua sotului meu, care a fost in februarie. Abia acum am reusit sa scriu reteta si mai sunt multe altele care asteapta sa le vina randul.
Acum, pe timp de vara, ne prinde foarte bine un tort cu gust racoritor de menta. Vi-l recomand cu drag!
Va mai recomand:
Tortul Mimoza
Tort de ciocolata - reteta simpla
Pentru blat:
- 4 oua
- 100 gr zahar
- 2 linguri de miere
- 30 ml lapte
- 100 ml ulei
- 30 gr gris
- 35 gr faina
- 25 gr cacao
- 5 gr praf de copt
- un praf de sare
- esenta de vanilie
Pentru crema:
- 350 ml frisca lichida
- 10 gr gelatina
- 50 ml lapte pentru a hidrata gelatina
- 120 ml sirop de menta
- colorant alimentar verde
Pentru stratul de ciocolata intermediar
- 100 gr ciocolata neagra
- 50 gr unt
- 45 ml ulei
- 30 ml apa
Compozitia astfel preparata am turnat-o in tava tapetata cu hartie de copt.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (180 °C pentru cuptorul electric) pentru aproximativ 25 de minute.
Ca sa verificati daca blatul este bine copt il intepati in centru cu o scobitoare. Scobitoarea ar trebui sa iasa curata. Daca scobitoarea are urme de aluat, mai tineti blatul la cuptor cateva minute.
Lasati blatul sa se raceasca complet pe un gratar.
Intre timp am mixat frisca lichida pana a devenit ferma. Am adaugat siropul de menta si am amestecat. Luati 2-3 lingurite din aceasta compozitie si amestecati cu gelatina dizolvata. Incorporati apoi gelatina in frisca. Adaugati si colorantul alimentar si amstecati.
Asamblare tort After-Eight
Folosind un cutit lung si ascutit, am taiat tortul in doua parti egale
Am asezat o felie de tort intr-o tava cu pereti detasabili. Peste blat am intins uniform jumatate din crema. Am pus apoi tortul la congelator timp de 10-15 minute.
Intre timp am preparat stratul intermediar de ciocolata.
Am pus toate ingredientele intr-o craticioara. Am pus craticioara pe aragaz si am tinut la foc mic, amestecand constant, pana cand s-au topit toate ingredientele.
Am lasat sa se raceasca pana la temperatura camerei.
Am scos tortul din congelator si am turnat ciocolata topita peste stratul de frisca.
Am pus tortul in cogelator pana s-a intarit ciocolata.
Am scos tortul din congelator si am intins restul de frisca peste stratul de ciocolata.
Deasupra am asezat cea de-a doua felie de blat.
Tortul After-Eight astfel asamblat l-am acoperit cu folie alimentara si l-am pus la frigider pentru aproximativ 6 ore (peste noapte este si mai bine).
Glazurare tort After Eight
Am pus ciocolata si frisca lichida intr-o craticioara. Am pus craticioara pe aragaz, la foc mic, pana s-a topit ciocolata. Trebuie amestecat constant ca sa nu se prinda.
Am lasat glazura de ciocolata sa se racoreasca pana la temperatura camerei.
Am asezat tortul After-Eight pe un platou.
Am turnat glazura de ciocolata incepand din mijloc spre exterior, cu miscari circulare.
Am pus tortul inapoi in frigider pana s-a intarit ciocolata.
Ingrediente necesare pentru a prepara tortul After Eight (22 cm diametru).
Pentru blat:
- 4 oua
- 100 gr zahar
- 2 linguri de miere
- 30 ml lapte
- 100 ml ulei
- 30 gr gris
- 35 gr faina
- 25 gr cacao
- 5 gr praf de copt
- un praf de sare
- esenta de vanilie
Pentru crema:
- 350 ml frisca lichida
- 10 gr gelatina
- 50 ml lapte pentru a hidrata gelatina
- 120 ml sirop de menta
- colorant alimentar verde
Pentru stratul de ciocolata intermediar
- 100 gr ciocolata neagra
- 50 gr unt
- 45 ml ulei
- 30 ml apa
Prepararea blatului
Blatul se prepara foarte repede. Prin urmare, intai de toate am pornit cuptorul (temperatura de coacere este de 180 °C)
Tot acum am tapetat tava (22cm) cu hartie de copt.
Am amestecat intr-un bol faina, cacaoa si praful de copt. Le-am pus deoparte.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am pus zaharul si galbenusurile intr-un bol si am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa si deschisa la culoare.
Blatul se prepara foarte repede. Prin urmare, intai de toate am pornit cuptorul (temperatura de coacere este de 180 °C)
Tot acum am tapetat tava (22cm) cu hartie de copt.
Am amestecat intr-un bol faina, cacaoa si praful de copt. Le-am pus deoparte.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am pus zaharul si galbenusurile intr-un bol si am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa si deschisa la culoare.
Am adaugat mierea si esenta de vanilie.
Am adaugat apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt. Am mixat pentru omogenizare.
Am incorporat si grisul.
Am adaugat apoi laptele si uleiul si am mixat.
Am adaugat apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt. Am mixat pentru omogenizare.
Am incorporat si grisul.
Am adaugat apoi laptele si uleiul si am mixat.
Am pus albusurile intr-un bol incapator, am adaugat un praf de sare si am mixat, la viteza mare, pana am obtinut o spuma ferma.
Cu ajutorul unei spatule am incorporat albusurile batute in compozitia pentru blat.Compozitia astfel preparata am turnat-o in tava tapetata cu hartie de copt.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (180 °C pentru cuptorul electric) pentru aproximativ 25 de minute.
Ca sa verificati daca blatul este bine copt il intepati in centru cu o scobitoare. Scobitoarea ar trebui sa iasa curata. Daca scobitoarea are urme de aluat, mai tineti blatul la cuptor cateva minute.
Lasati blatul sa se raceasca complet pe un gratar.
Prepararea cremei tortului After-Eight
Am pus intr-un bol gelatina si 50ml lapte rece (sau la temperatura camerei). Am amestecat si am lasat sa stea aproximativ 10 minute. Am pus apoi bolul cu gelatina deasupra unui ibric cu apa, pe aragaz, si am tinut pe foc pana cand gelatina s-a dizolvat complet. Bolul cu gelatina nu trebuie sa atinga apa fierbinte. Am lasat gelatina sa se racoreasca pana aproape de temperatura camerei.Intre timp am mixat frisca lichida pana a devenit ferma. Am adaugat siropul de menta si am amestecat. Luati 2-3 lingurite din aceasta compozitie si amestecati cu gelatina dizolvata. Incorporati apoi gelatina in frisca. Adaugati si colorantul alimentar si amstecati.
Asamblare tort After-Eight
Folosind un cutit lung si ascutit, am taiat tortul in doua parti egale
Am asezat o felie de tort intr-o tava cu pereti detasabili. Peste blat am intins uniform jumatate din crema. Am pus apoi tortul la congelator timp de 10-15 minute.
Intre timp am preparat stratul intermediar de ciocolata.
Am pus toate ingredientele intr-o craticioara. Am pus craticioara pe aragaz si am tinut la foc mic, amestecand constant, pana cand s-au topit toate ingredientele.
Am lasat sa se raceasca pana la temperatura camerei.
Am scos tortul din congelator si am turnat ciocolata topita peste stratul de frisca.
Am pus tortul in cogelator pana s-a intarit ciocolata.
Am scos tortul din congelator si am intins restul de frisca peste stratul de ciocolata.
Deasupra am asezat cea de-a doua felie de blat.
Tortul After-Eight astfel asamblat l-am acoperit cu folie alimentara si l-am pus la frigider pentru aproximativ 6 ore (peste noapte este si mai bine).
Glazurare tort After Eight
Am pus ciocolata si frisca lichida intr-o craticioara. Am pus craticioara pe aragaz, la foc mic, pana s-a topit ciocolata. Trebuie amestecat constant ca sa nu se prinda.
Am lasat glazura de ciocolata sa se racoreasca pana la temperatura camerei.
Am asezat tortul After-Eight pe un platou.
Am turnat glazura de ciocolata incepand din mijloc spre exterior, cu miscari circulare.
Am pus tortul inapoi in frigider pana s-a intarit ciocolata.
Ca sa puteti taia tortul frumos, va recomand sa il tineti la temperatura camerei 15-30 de minute (in functie de cat de cald este in camera).
Alternativ puteti folosi un cutit incalzit.
Alternativ puteti folosi un cutit incalzit.
Este absolut minunat acest tort After-Eight si vi-l recomand cu drag!
Spor la gatit si pofta buna!
Spor la gatit si pofta buna!
2 comentarii
Ne place combinatia de menta si ciocolata dar prea multa munca pentru un tort...
RăspundețiȘtergereEste o reteta destul de usoara :)
Ștergere