SALATA DE OREZ CU TON

decembrie 31, 2018


ENGLISH RECIPE HERE

Atunci cand nu stiu ce sa mai gatesc, cand nu am timp sau pur si simplu nu am chef, apelez la paste sau la orez. Mi se pare foarte simplu sa fierb un pahar de orez si mai departe sa ma las purtata de inspiratia de moment. Probabil ca primul lucru la care va ganditi cand auziti de orez este pilaful, dar mie mi se par mult mai gustoase salatele de orez. Probabil v-ati dat deja seama de acest lucru pentru ca pe blog am o singura reteta de pilaf si mai multe de salata de orez :).
De aceasta data m-am gandit sa combin orezul cu ton si legume.
Salata de orez cu ton este una dintre preferatele mele. Este foarte gustoasa, satioasa si chiar usor de preparat. Puteti folosi legumele preferate, in proportiile dorite, dar nu renuntati la legumele proaspete gen rosii, ardei sau castraveti pentru ca ofera salatei textura si savoare. Va recomand sa adaugati si patrunjel prospat pentru un plus de prospetime.




In ceea ce priveste tonul, puteti folosi de care doriti: ton bucati sau maruntit, in ulei vegetal sau in suc propriu. Mie imi place sa folosesc 2 feluri de ton: folosesc ton maruntit in ulei (care mi se pare mai gustos) si ton bucati in suc propriu (care nu mi se mai pare la fel de gustos dar raman bucatele de ton in salata).
Puteti servi aceasta delicioasa salata de orez cu ton ca antreu dar si ca fel principal.

Va mai recomand:
- Salata cu ton
- Salata de orez
- Salata Mimoza
- Salata de orez cu ciuperci
- Salata cu peste afumat
- Salata Suba


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata de orez cu ton:


- 350 gr orez cu bob lung
- 350 gr ton conservat ( 3 x 170 gr)
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei rosu
- 450 gr mazare congelata
- 220 gr porumb (1 conserva)
- 400 gr rosii cherry
- 150 gr masline rondele
- 1 legatura patrunjel proaspat
- sare si piper dupa gust
- ulei si suc de lamaie dupa gust



Mod de preparare salata de orez cu ton


Am clatit orezul cu apa rece si l-am pus intr-o craticioara cu de 4 ori mai multa apa. Am adaugat sare si am pus orezul la fiert. Timpul de fierbere poate sa difere. Cititi si instructiunile de pe ambalaj dar cel mai simplu este sa verificati orezul si, cand considerati ca este facut, il dati deoparte. Nu trebuie nici sa il lasati sa fiarba prea mult.
Dupa ce a fiert orezul, l-am strecurat si l-am clatit cu apa rece din abundenta. Am lasat apoi orezul in strecuratoare ca sa se scurga bine.
Intre timp am fiert si mazarea. Nu este necesar sa dezghetati mazarea. Eu pun o oala cu apa la fiert si, cand da in clocot, adaug mazarea congelata. Adaug sare, pun capac la oala si las sa fiarba.
Am strecurat mazarea si am lasat-o sa se raceasca.



Asamblare salata de orez cu ton
Am pus orezul intr-un bol incapator. Am adaugat mazarea, maslinele si porumbul strecurat si clatit cu apa rece.
Am adaugat apoi tonul (scurs in prealabil), ceapa tocata marunt, rosiile cherry taiate jumatati si ardeiul taiat fasii micute.
Am asezonat cu sare, piper, ulei si suc de lamaie si am amestecat bine.
La sfarsit am adaugat si patrunjelul tocat si am mai amestecat putin.


Dupa preparare este indicat sa puneti salata la frigider timp de 30 de minute pentru a se intrepatrunde aromele. Nu este insa obligatoriu si, daca nu mai puteti de pofta, puteti servi imediat aceasta delicioasa salata de orez cu ton.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

3 comentarii

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. SALATELE ÎMI PLAC MAJORITATEA. CE NU-MI PLACE AȘA DE MULT ESTE DIN CAUZA GUSTURILOR MELE ȘI NU DIN CAUZA SALATEI...CA FIECARE OM AM MÂNCĂRURI FAVORITE ȘI ALTELE FAVORITE. CELE CU PEȘTE ÎN SPECIAL DA !!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...