FURSECURI INIMIOARE CU CIOCOLATA (FURSECURI PENTRU VALENTINE'S DAY) - RETETA VIDEO
ianuarie 18, 2019ENGLISH RECIPE HERE
Dragii mei, se apropie Valentine's day, ziua indragostitilor, una dintre sarbatorile mele preferate. Imi place pentru ca este o sarbatoare vesela si plina de iubire. Cum bine stiti, una dintre marile mele iubiri este ciocolata, asa ca v-am pregatit niste fursecuri inimioare, fragede si super delicioase, acoperite cu ciocolata si bombonele colorate. Sunt tare vesele si dragalase aceste fursecuri pentru Valentine's day!
Aceste fursecuri sunt si foarte usor de preparat cu doar cateva ingrediente.
In ceea ce priveste ingredientele, este foarte important sa folositi unt de 80-82% grasime. Nu este indicat sa folositi unt cu continut redus de grasime pentru ca are un continut mai mare de apa, se topeste prea repede la cuptor iar fursecurile nu isi vor pastra forma. Folosind insa unt de 80-82% grasime veti obtine niste fursecuri inimioare care isi pastreaza perfect forma.
Pentru a prepara aceste dragalase fursecuri inimioare trebuie mai intai sa mixati untul si zaharul pana obtineti o compozitie cremoasa, adaugati apoi esenta de vanilie, oul si incorporati faina amestecata cu un praf de sare si praf de copt. Trebuie sa obtineti un aluat destul de uscat si sfaramicios.
Ca sa fie mai usor de intins, aluatul preparat trebuie tinut 15-20 de minute la frigider. Nu il tineti mai mult de 20 de minute pentru ca se intareste prea mult si va va fi mai greu sa lucrati cu el. Daca insa sunteti nevoiti sa tineti aluatul la frigider mai mult timp (cateva ore sau peste noapte), trebuie sa il tineti la temperatura camerei cam 30 de minute inainte de a-l intinde.
Se intinde apoi aluatul, se decupeaza fursecurile si se coc.
Pentru a fi mai deosebite, aceste fursecuri inimioare au nevoie de o glazura. Mie imi place foarte mult ciocolata si din acest motiv am ales o glazura de ciocolata. Ciocolata poate fi ciocolata neagra, alba sau cu lapte, dupa preferinta. In loc de ciocolata puteti folosi si royal icing sau o glazura simpla de zahar pudra. Si nu uitati de bombonelele colorate :)
Noua ne-au placut foarte mult aceste fursecuri inimioare cu ciocolata si vi le recomand cu drag. Vor fi un cadou minunat pentru cei dragi :)
Din ingredientele de mai jos am obtinut cam 50 de fursecuri micute de 5 cm.
Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta fursecuri inimioare cu ciocolata (fursecuri pentru Valentine's day)
- 280 gr faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 170 gr unt de 80-82%, la temperatura camerei
- 150 gr zahar
- 1 ou
- esenta de vanilie
Pentru topping:
- 170 gr ciocolata neagra + 1 lingurita de ulei
- 170 gr ciocolata alba + 1 lingurita de ulei
- bombonele colorate (cip)
Mod de preparare reteta fursecuri inimioare cu ciocolata (fursecuri pentru Valentine's day)
Reteta video (CC - subtitrare in limba romana)Mai intai am amestecat faina cu praf de copt si un praf de sare. Am pus-o deoparte.
Am pus intr-un bol untul moale si zaharul si am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa.
Am adaugat esenta de vanilie si oul si am mixat pentru omogenizare.
Am adaugat apoi faina si am amestecat cu o spatula (sau lingura de lemn) pentru a o incorpora. Trebuie sa obtineti un aluat destul de uscat si sfaramicios.
Am pus aluatul intr-o punga, l-am asezat pe suprafata de lucru si l-am aplatizat. Am pus apoi aluatul la frigider aproximativ 15 minute.
Dupa ce au trecut aceste 15 minute am asezat aluatul pe suprafata de lucru prasarata usor cu faina, Am intins aluatul in forma de cerc de 6-7 mm grosime. Folosind o forma pentru fursecuri am decupat inimioare. Resturile de aluat se strang, se intinde alta foaie si se decupeaza alte fursecuri. Se repeta pana se termina aluatul.
Am asezat apoi fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt. Nu este necesar sa lasati prea mult spatiu intre ele pentru ca nu se intind la copt.
Am pus apoi fursecurile inimioare in cuptorul preincalzit (175ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 10-12 minutes (sau pana cand fursecurile prind culoare pe margini)
Am lasat fursecurile sa se raceasca complet si intre timp am preparat ciocolata.
Am pus intr-un bol termorezistent ciocolata neagra si o lingurita de ulei iar in altul ciocolata alba si o lingurita de ulei. Am topit ciocolata la bain-marie (adica am pus fiecare bol deasupra cate unui vas plin cam pe jumatate cu apa, am pus vasele pe aragaz si am tinut la foc potrivit pana s-a topit ciocolata. Puteti folosi si cuptorul cu microunde)
Am luat apoi cate un fursec si l-am dat prin ciocolata. Se alterneaza ciocolata neagra cu ciocolata alba.
Am asezat fursecurile glazurate pe hartie de copt si am presarat bombonele colorate.
Lasati fursecurile sa se usuce la temperatura camerei.
Spor la gatit si pofta buna!
0 comentarii