CUPE DE CIOCOLATA CU CREMA DE VANILIE SI FRUCTE
februarie 03, 2019ENGLISH RECIPE HERE
Tare dragalase si super delicioase, cupele de ciocolata cu crema de vanilie si fructe reprezinta un desert pe care chiar trebuie sa-l incercati! Sunt si foarte usor de preparat cu doar cateva ingrediente si va asigur ca vor avea mare succes!
Cupele de ciocolata se prepara din ciocolata topita. Eu am folosit ciocolata neagra dar puteti folosi la fel de bine ciocolata cu lapte sau ciocolata alba. Puteti folosi chiar mai multe tipuri de ciocolata pentru a crea un model. Ciocolata topita se toarna in cupe de briose din silicon si se lasa sa se intareasca. Dupa ce se intareste ciocolata, se indeparteaza cu grija cupele din silicon. Cupele din silicon sunt cele mai bune pentru ca se desprind cel mai usor de pe ciocolata. Daca nu aveti cupe din silicon, puteti folosi cupe din hartie. Merg si acestea, dar se desprind o idee mai greu.
Cupele de ciocolata se prepara din ciocolata topita. Eu am folosit ciocolata neagra dar puteti folosi la fel de bine ciocolata cu lapte sau ciocolata alba. Puteti folosi chiar mai multe tipuri de ciocolata pentru a crea un model. Ciocolata topita se toarna in cupe de briose din silicon si se lasa sa se intareasca. Dupa ce se intareste ciocolata, se indeparteaza cu grija cupele din silicon. Cupele din silicon sunt cele mai bune pentru ca se desprind cel mai usor de pe ciocolata. Daca nu aveti cupe din silicon, puteti folosi cupe din hartie. Merg si acestea, dar se desprind o idee mai greu.
In ceea ce priveste umplutura, eu am ales o crema de vanilie pentru ca este foarte aromata si imi place in combinatie cu ciocolata. Puteti insa folosi crema de ciocolata, de caramel sau inghetata. Eu am programate niste cupe din ciocolata alba cu crema de capuccino :).
Cum crema de vanilie merge de minune cu fructele proaspete, am adaugat si niste fructe. Am amestecat crema de vanilie cu banane iar ca topping am folosit bucatele de piersica. Puteti folosi orice alte fructe va sunt pe plac, proaspete sau din compot.
Noua ne-au placut foarte mult aceste cupe de ciocolata cu crema de vanilie si fructe si vi le recomand cu drag!
Va mai recomand:
- Prajitura ecler la tava
- Prajitura cu iaurt si fructe
- Desert la pahar cu crema de vanilie, fructe si piscoturi
- Cupe de foietaj cu crema de vanilie si fructe
- Prajitura rasturnata cu mere
- Tort musuroi de cartita
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta cupe de ciocolata cu crema de vanilie si fructe (8 bucati)
- 200 gr ciocolata neagra
- crema de vanilie - 1 portie (cam 500 gr)
- fructe proaspete (am folosit 2 banane mici si o piersica)
Mod de preparare reteta cupe de ciocolata cu crema de vanilie si fructe
Pentru a prepara cupele de ciocolata cu crema de vanilie si fructe trebuie sa incepeti cu prepararea cremei de vanilie. Gasiti reteta completa aici.
Lasati crema de vanilie sa se raceasca complet.
Cat timp se raceste crema, ne vom ocupa de cupele de ciocolata.
Am pus ciocolata rupta bucatele intr-un bol termorezistent. Am pus apoi bolul cu ciocolata deasupra altui vas plin cam pe jumatate cu apa apoi am pus vasul pe aragaz. Am tinut la foc potrivit pana s-a topit ciocolata.
Am luat apoi cate o cupa de silicon pe care am tapetat-o cu ciocolata pe interior. Ca sa puteti intinde ciocolata uniform puteti folosi o lingura sau o pensula.
Am tapetat cu ciocolata toate cele 8 cupe.
Intre timp se racise si crema de vanilie. Am taiat bananele bucatele mici si le-am amestecat cu crema de vanilie.
Am scos cupele de ciocolata din frigider si le-am umplut cu crema de vanilie.
Am pus cupele umplute inapoi in frigider timp de 10-15 minute pentru ca trebuie sa fie foarte reci cand indepartam formele de silicon.
Dupa ce a trecut acest timp am scos cupele de ciocolata din frigider. Ca sa indepartati forma de silicon luati cate o cupa in mana si trageti siliconul in jos. Cupele de ciocolata nu sunt foarte fragile dar nici nu trebuie sa le bruscati. Trebuie sa lucrati repede si cu grija. Spun repede pentru ca ciocolata se topeste destul de repede daca o tineti in mana.
Am aranjat apoi cupele de ciocolata pe un platou si am decorat cu bucatele de piersica.
Se pastreaza la frigider pana la servire.
Spor la gatit si pofta buna!
0 comentarii