POALE-N BRAU (BRANZOAICE) CU BRANZA SARATA (RETETA VIDEO)

decembrie 09, 2019



Dragii mei, v-am promis acum ceva timp sa va pregatesc si varianta sarata a placintelor poale-n brau. Iata ca am reusit sa-mi fac timp si pentru aceste delicioase placinte pufoase, umplute cu branza  si ceapa verde... Mmm, o bunatate!
Placintele poale-n brau cu branza sunt minunate calde si va garantez ca nu vor apuca sa se raceasca 🙊 Le puteti servi ca gustare, alaturi de un iaurt grecesc sau lapte batut.
Aluatul este usor de preparat si de modelat, ca si la varianta de poale-n brau cu branza dulce. Umplutura difera, nu mai este dulce ci sarata 😊
Pentru umplutura acestor delicioase placinte am folosit branza telemea, dar se poate folosi si branza de vaci (dulce) si adaugati sare dupa gust.


Pentru un plus de gust am adaugat si ceapa verde care merge foarte bine cu branza telemea. Daca nu aveti ceapa verde puteti folosi o legatura de marar*sau patrunjel, daca va palce mai mult) si o ceapa rosie micuta tocata marunt.



Daca nu va puteti decide si nu stiti care placinte va plac mai mult, puteti prepara jumatate cu branza sarata si jumatate cu branza dulce si stafide. Daca ma intrebati pe mine, eu as prepara ceva mai mult aluat ca sa-mi ramana si de niste cornuri pufoase cu ciocolata. Va trebui insa sa renuntati la esenta de vanilie din aluat dar puteti pune mai multa in umplutura.
Si ca element suplimentar de diferentiere intre cele 2 tipuri de placinte, am decis ca pe acestea sa le impaturesc in forma de trandafiri. Branzoaicele trandafiri sunt parca mai dragalase decat cele in forma traditionala de plic, nu-i asa :)
Sotului meu i-au placut foarte mult aceste placinte poale-n brau cu branza telemea si ceapa verde. Eu le prefer insa pe cele dulce :)


Va mai recomand:
Cornuri cu branza sarata
Bulete de cartofi cu cascaval
Saratele cu branza
Pateuri cu branza
Placinta cu branza la tigaie

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta Poale-n brau cu branza sarata


- 500 gr faina
- 12.5 gr drojdie proaspata + 1 l;ingurita de zahar
- 1 galbenus
- 250 ml apa calduta
- 1 lingurita de sare
- 30 ml ulei

Umplutura Placintelor poale-n brau
- 400 gr branza telemea (sau feta)
- 4 fire de ceapa verde
- 2 albusuri (ramase)

Pentru uns placintele:
- 1 galbenus amestecat cu 1-2 linguri de apa sau lapte

Optional: mac pentru presarat deasupra



Mod de preparare Poale-n brau cu branza sarata


Reteta video


Am pus intr-un bol micut drojdia proaspata si o lingurita de zahar. Am amestecat pana cand drojdia a devenit fluida. Am pus deoparte.
Am pus intr-un bol incapator apa calduta, uleiul, galbenusul si drojdia. Am amestecat pentru omogenizare.
Am adaugat apo faina, treptat, amestecand in acelasi timp cu lingura de lemn. Dupa ce am adaugat o parte din faina am adaugat si sarea.
Cand a luatul a devenit prea dens pentru a mai amesteca, am continuat sa framant aluatul cu mana pana am incorporat toata faina. Dupa ce am incorporat toata faina, am mai framantat aluatul inca aproximativ 5 minute. Trebuie sa obtineti un aluat neted si elasitc care se desprinde usor de pe mana si de pe peretii vasului. Daca aluatul este prea lipicios, puteti sa mai adaugati putina faina (1-2 linguri).
Aluatul astfel preparat l-am asezat intr-un bol usor uns cu ulei, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la crescut, la caldura, timp de aproximativ 45 minute -  1 ora (sau pana isi dubleaza volumul).
Intre timp am pregatit umplutura placintelor poale-n brau.
Am pus intr-un bol branza data pe razatoare, albusurile de ou si ceapa verde taiata rondele (partea alba si partea verde). Am amestecat bine si am pus deoparte.



Dupa ce a crescut aluatul l-am asezat pe suprafata de lucru presarata cu faina. Am impartit aluatul in 11 bucatele.
Am luat cate o bucatica de aluat si am intins-o in forma de cerc. Am asezat umplutura de branza in mijloc.
Cu ajutorul unui cutit ascutit am facut 4 taieturi la distante egale, lasand mijlocul netaiat. Am ridicat o fasie de aluat peste umplutura, apoi fasia opusa, tragand usor de colturi si lipindu-le intre ele ca sa nu se desfaca. Am repetat cu celelalte 2 fasii de aluat.
Am repetat cu bucatelele de aluat ramase.
Placintele astfel preparate le-am asezat in tava, le-am acoperit cu folie alimentara si le-am lasat la crescut aproximativ 20-30 de minute.
Am uns apoi placintele poale-n brau cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte (sau apa), am presarat mac deasupra si le-am pus in cuptorul preincalzit (190ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 20-25 de minute sau pana se rumenesc frumos.
Lasati palcintele poale-n brau sa se racoreasca apoi le puteti servi alaturi de un iaurt.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...