PASCA FARA BLAT - RETETA PENTRU PASTE

martie 16, 2020



Dragii mei, se apropie pastele si m-am gandit sa va pregatesc o delicioasa pasca fara blat, perfecta pentru sarbatori. Eu am prefatit aceasta pasca inainte sa dea coronavirusul peste noi, cand inca se gasea faina :). Oricum, nu avem nevoie de prea multe ingrediente pentru aceasta pasca fara aluat si sper ca pana de Paste sa reintre lucrurile in normal.
Dar sa revenim la pasca noastra. La noi nu lipseste pasca de pe masa de Paste si am incercat pana acum mai multe retete. Este foarte buna si pasca traditionala, cu aluat de cozonac, dar partea cea mai gustoasa mi s-a parut intotdeauna umplutura aceea delicioasa de branza dulce si stafide cu aroma intensa de vanilie.




Prin urmare am decis sa renunt la blat ca sa aiba umplutura mai mult loc in tava :). Urmatoarea reteta de pasca in topul preferintelor mele este cea cu blat fraged care inca nu este pe blog dar o voi pregati curand. 



Aceasta pasca fara blat, pe langa faptul ca este absolut delicioasa, mai este si super usor de preparat cu doar cateva ingrediente. Tot ce avem de facut este sa amestecam toate ingredientele si sa punem la cuptor.
Eu folosesc branza de vaci mai slaba dar pun smantana de 20%. Pentru o consistenta mai cremoasa va recomand sa puneti branza si smantana in blender si sa mixati cateva minute.
Dupa ce preparati pasca este foarte important sa o lasati sa se raceasca complet in tava apoi sa o puneti la frigider cateva ore. Se va taia mai frumos
Va recomand cu drag aceasta reteta de pasca fara blat, va va placea cu siguranta!


Va mai recomand:
Placinta cu branza dulce si stafide

Tort cu mere si crema de zahar ars



Ingrediente necesare pentru a prepara Pasca fara blat (pentru o tava de 22 cm)


- 700 gr branza dulce
- 300 gr smantana de 20%
- 5 oua
- 70 gr faina
- 60 gr gris
- 200 gr zahar
- esenta de vanilie
- 100 gr stafide
Optional: coaja de lamaie
Mai aveti nevoie de zahar pudra pentru presarat deasupra


Mod de preparare pasca fara blat



Am pregatit mai intai tava: am uns peretii tavii cu unt si i-am tapetat cu faina. Pe fundul tavii am pus hartie de copt. Am pus tava deoparte.
Am preincalzit cuptorul la 160 C.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am pus branza de vaci intr-un bol incapator. Am adaugat galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie si am amestecat. Am adaugat apoi faina si grisul si am amestecat. Am adaugat si stafidele.



Am pus albusurile intr-un alt bol. Am adaugat un praf de sare si am mixat la viteza mare pana am obtinut o spuma ferma.
Am incorporat albusurile batute in aluat.
Am turnat aluatul in tava si am nivelat cu o spatula.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (160 C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 1 ora.
Am lasat pasca sa se raceasca complet in tava. Va recomand sa o puneti la frigider timp de cateva ore inainte de a o taia.
Serviti aceasta delicioasa pasca fara blat pudrata cu zahar.


Spor la gatit si pofta buna!
#stamacasa!!!!!

You Might Also Like

2 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...