CHIFTELE DE CONOPIDA CU CARTOFI (DE POST)
august 12, 2020Si stiti care este partea cea mai draguta cu aceste chiftele de post din conopida? Sunt atat de gustoase, incat pana si baietii mei, carora nu prea le place conopida, le-au mancat cu mare pofta.
In plus, aceste chiftele vegetale sunt si destul de usor de preparat.
Cum se fac chiftelele de conopida
Intregul proces de preparare este foarte simplu, dar poate dura destul de mult pentru ca avem nevoie de legume fierte in prealabil. Avem nevoie de cartofi fierti, dar putem folosi si resturi de piure din ziua precedenta. Conopida trebuie si ea fiarta si racita inainte de a prepara compozitia pentru chiftele. Puteti folosi conopida proaspata sau conopida congelata, dupa preferinta. Conopida congelata nu trebuie dezghetata inainte, pur si simplu o aruncati in apa care fierbe. Indiferent insa de tipul de conopida folosit, trebuie sa aveti grija sa nu fierbeti mai mult de 3 minute din momentul in care a dat in clocot, altfel se va face terci.
In continuare, se amesteca toate ingredientele si se modeleaza chiftelele. Eu am facut chiftelele de conopida la cuptor, pentru ca sunt mai sanatoase asa, dar, la fel de bine, se pot praji in ulei incins.
In continuare, se amesteca toate ingredientele si se modeleaza chiftelele. Eu am facut chiftelele de conopida la cuptor, pentru ca sunt mai sanatoase asa, dar, la fel de bine, se pot praji in ulei incins.
Cum servim chiftelele de legume
Puteti servi aceste delicioase chiftele de conopida cu cartofi calde, alaturi de niste cartofi la cuptor sau salata. Le puteti servi si reci, ca gustare sau aperitiv, sau le puteti folosi pentru a prepara sandvisuri deliciaose.
Noua ne-au placut foarte mult aceste chiftele de conopida cu cartofi si vi le recomand cu drag!
Noua ne-au placut foarte mult aceste chiftele de conopida cu cartofi si vi le recomand cu drag!
Va mai recomand:
Chiftele de ciuperci cu cartofi
Cartofi umpluti cu legume
Prajitura cu morcovi
Falafel - chiftelute de naut
Paste cu legume mexicane
Din ingredientele de mai jos obtineti 19-20 de chiftele
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta chiftele de conopida cu cartofi
- 500 gr conopida
- 400 gr cartofi
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura marar proaspat
- sare si piper dupa gust
- 5 linguri de pesmet (sau cat sa se lege compozitia)
Mai aveti nevoie de 2-3 linguri de ulei pentru a unge tava si pentru a stropi chiftelele
Mod de preparare Chiftele de conopida cu cartofi (de post)
Daca nu aveti piure de cartofi din ziua precedenta, va trebui sa fierbeti mai intai cartofii. Cartofii se fierb cu coaja, in apa cu sare, cat sa intre furculita usor in ei. Se scot din apa si se lasa la racit.
Eu am fiert catofii si, in paralel, am pus si conopida la fiert.
Conopida necesita ceva mai multa atentie ca sa nu o fierbeti prea mult.
Cum se fierbe corect conopida
Conopida trebuie sa firaba 3 minute din momentul in care a dat in clocot sau cat sa intre furculita in ea. Daca bucatelele de conopida sunt foarte mici, vor fierbe mai repede si este bine sa verificati. Daca bucatile sunt foarte mari, timpul de fierbere va fi o idee mai lung. Dupa ce conopida a fiert, trebuie oprit procesul de fierbere care va continua chiar daca am oprit focul. Pentru a opri procesul de fierbere, stracuram conopida si o mutam intr-o oala cu apa foarte rece (tinuta in prealabil in frigider sau in care punem cuburi de gheata)Prin urmare, pentru a fierbe conopida pentru aceste delicioase chiftele de post, am umplut mai intai o oala cu apa rece pe care am pus-o la frigider. Daca aveti cuburi de gheata puteti sa adaugati, daca nu, merge si fara.
Am pus o alta oala cu apa si sare la fiert apoi am desfacut conopida buchetele. Pentru a fierbe uniform, buchetelele de conopida trebuie sa fie cam de aceeasi marime.
Cana apa a dat in clocot, am adaugat buchetelele de conopida. Dupa cum va spuneam, conopida trebuie sa fiarba 3 minute, dar este indicat sa o verificati dupa 2 minute.
Dupa ce a fiert conopida, am strecurat-o imediat si am mutat-o in oala cu apa rece din frigider. Am tinut conopida in ama rece cateva minute, apoi am strecurat-o. Dupa ce s-a scurs bine, am tocat-o bucatele mici.
Cum preparam compozitia pentru chiftelele de conopida
Am curatat cartofii de coaja, i-am pus intr-un bol incapator si i-am pisat.Am adaugat conopida tocata, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit si mararul tocat. Am asezonat cu sare si piper si am amestecat bine.
Am adaugat apoi pesmet, cate o lingura, pana am obtinut o compozitie densa, dar usor de modelat.
Modelare si coacere
Am modelat apoi chiftelele si le-am dat prin pesmet. Chiftelele de legume astfel modelate le-am asezat in tava unsa cu ulei. Le-am stropit cu putin ulei apoi le-am pus in cuptorul preincalzit.Chiftelele de conopida se coc la 190ºC timp de circa 15-20 de minute, apoi se intorc si se coc si pe cealalta parte inca 12-15 minute.
Serviti aceste chiftele de conopida calde sau reci, ca fel principal sau ca gustare. Sunt minunate!
Spor la gatit si pofta buna!
0 comentarii