TORT TRIO DE CIOCOLATA (TORT CU 3 FELURI DE CIOCOLATA) - RETETA VIDEO
septembrie 22, 2020ENGLISH RECIPE HERE
Acest articol contine linkuri de afiliere
Tortul trio de ciocolata (tort cu 3 feluri de ciocolata) este un tort pe cat de bun, pe atat de usor de preparat. Acest minunat tort de ciocolata are blatul din biscuiti Oreo si 3 straturi cremoase de ciocolata: un strat de ciocolata neagra, unul de ciocolata cu lapte si al treilea strat este din ciocolata alba. Este, cu siguranta, un tort pe gustul oricarui iubitor de ciocolata.
Acest tort Trio de ciocolata este si incredibil de usor de preparat. Nu necesita coacere iar pentru a prepara cremele trebuie doar sa topim ciocolata. Eu am preparat acest tort in august si am adaptat reteta astfel incat sa folosesc cat mai putin aragazul 😉. Din acest motiv am si ales un blat din biscuiti Oreo, super usor de preparat dar si absolut delicios care merge la fix cu cele 3 straturi de ciocolata. Pentru a prepara blatul trebuie doar sa mixam biscuitii si sa-i amestecam cu unt topit. Amestecul astfel obtinut se pune in tava si se preseaza bine cu o lingura, cu mana sau cu fundul unui pahar. Eu zic ca cel mai bine merge cu mana 😀.
Pentru a prepara cremele, trebuie mai intai sa topim ciocolata cu putina frisca lichida. Crema de ciocolata neagra nu are nevoie de gelatina, este mai densa decat celelalte. In celelalte doua crema vom adauga gelatina in ciocolata topita. Ciocolata topita se amesteca apoi cu frisca batuta si se toarna in tava. Cremele se prepara pe rand, se toarna in tava si se lasa sa se intareasca inainte de a turna urmatoarea crema. Nu trebuie sa asteptati prea mult, este suficinet sa tineti tortul la congelator in timp ce preparati urmatoarea crema.
Trufe de ciocolata
Prajitura cu ciocolata si lapte condensat
Prajitura desteapta cu ciocolata
Cornuri pufoase cu ciocolata
Cupcakes cu ciocolata
Acest minunat tort trio de ciocolata este absolut delicios, aspectuos si usor de preparat. Este optiunea excelenta pentru orice ocazie!
Tort de biscuiti cu ciocolata
Tort de ciocolata - reteta simpla
Tort Diplomat
Tort cu crema de caramel
Tort Brigadeiro
Noua ne-a placut foarte mult acest tort trio de ciocolata si vi-l recomand cu drag!
Pentru blat
- 24 biscuiti Oreo
- 60 gr unt
Pentru stratul de ciocolata neagra
- 200 gr ciocolata neagra (75% cacao)
- 200 ml frisca lichida
- 100 ml frisca lichida batuta
Pentru stratul de ciocolata cu lapte
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 200 ml frisca lichida
- 7 gr gelatina
- 50 ml apa rece
- 100 ml frisca batuta
Pentru stratul de ciocolata alba
- 200 gr ciocolata alba
- 200 ml frisca lichida
- 7 gr gelatina
- 50 ml apa rece
- 100 ml frisca batuta
Am pregatit mai intai tava: am uns peretii cu unt si am pus hartie de copt pe fundul tavii. Am pus tava deoparte.
Am preparat apoi blatul de biscuiti Oreo
Am pus biscuitii in blender si am mixat pana am obtinut o compozitie fina. Am adaugat apoi untul topit si am mixat.
Aceasta compozitie am asezat-o uniform in tava. Am presat bine cu lingura astfel incat sa fie un strat cat mai uniform. Trebuie sa aveti grija sa presati bine biscuitii ca sa se taie blatul frumos, fara sa se sfarame. Am pus blatul la frigider cat am preparat crema de ciocoalta neagra.
Am rupt ciocolata bucatele si am pus-o intr-o craticioara. Am adaugat frisca lichida apoi am pus craticioara pe aragaz. Am tinut la foc mic pana s-a topit ciocolata. Am lasat sa se raceasca la temperatura camerei.
Am mixat apoi 100 ml frisca lichida pana a devenit pufoasa. Am incorporat frisca batuta in ciocolata topita (racita pana la temperatura camerei).
Am scos tava din frigider si am intins crema de ciocolata neagra peste blatul de biscuiti Oreo. Am folosit o spatula pentru a intinde crema uniform.
Am pus tava inapoi in frigider cat am pregatit stratul de ciocolata cu lapte.
Aceasta crema are nevoie de gelatina, asa ca am pregatit mai intai gelatina.
Am pus gelatina intr-un bol, am adaugat 50 ml apa rece si am lasat sa stea cat timp am topit ciocolata. Veti vedea ca gelatina absoarbe apa si se umfla.
Am rupt ciocolata bucatele si am pus-o intr-o craticioara. Am adaugat 200 ml frisca lichida apoi am pus craticioara pe aragaz. Am tinut pe foc mic, amestecand din cand in cand, pana s-a topit ciocolata. Am lasat sa se racoreasca timp de cateva minute (cat sa nu fie fierbinte) apoi am adaugat gelatina si am amestecat bine. Am lasat sa se raceasca la temperatura camerei.
Am mixat apoi 100 ml frisca lichida pana a devenit pufoasa. Am incorporat frisca batuta in ciocolata topita (racita pana la temperatura camerei).
Am scos tava din frigider si am turnat crema de ciocolata cu lapte peste crema de ciocolata neagra. Am nivelat cu lingura (sau cu o spatula). Aceasta crema este mai fluida decat cea de ciocolata neagra, asa ca am pus tava la congelator cat am preparat crema de ciocolata alba.
Am pregatit gelatina urmand pasii de mai sus.
Cu ciocolata alba se repeta pasii de la crema cu ciocolata cu lapte.
Dupa ce am preparat crema de ciocolata alba am scos tortul din congelator si am turnat-o peste stratul de ciocolata cu lapte. Am intins crema uniform apoi am pus tortul la frigider.
Tortul Trio de ciocolata trebuie tinut la frigider cel putin 6 ore, dar este mai bine daca il tineti peste noapte.
A doua zi se scoate tortul din tava si se decoreaza.
Acest tort Trio de ciocolata este si incredibil de usor de preparat. Nu necesita coacere iar pentru a prepara cremele trebuie doar sa topim ciocolata. Eu am preparat acest tort in august si am adaptat reteta astfel incat sa folosesc cat mai putin aragazul 😉. Din acest motiv am si ales un blat din biscuiti Oreo, super usor de preparat dar si absolut delicios care merge la fix cu cele 3 straturi de ciocolata. Pentru a prepara blatul trebuie doar sa mixam biscuitii si sa-i amestecam cu unt topit. Amestecul astfel obtinut se pune in tava si se preseaza bine cu o lingura, cu mana sau cu fundul unui pahar. Eu zic ca cel mai bine merge cu mana 😀.
Pentru a prepara cremele, trebuie mai intai sa topim ciocolata cu putina frisca lichida. Crema de ciocolata neagra nu are nevoie de gelatina, este mai densa decat celelalte. In celelalte doua crema vom adauga gelatina in ciocolata topita. Ciocolata topita se amesteca apoi cu frisca batuta si se toarna in tava. Cremele se prepara pe rand, se toarna in tava si se lasa sa se intareasca inainte de a turna urmatoarea crema. Nu trebuie sa asteptati prea mult, este suficinet sa tineti tortul la congelator in timp ce preparati urmatoarea crema.
Mai multe retete cu ciocolata
Trufe de ciocolata
Prajitura cu ciocolata si lapte condensat
Prajitura desteapta cu ciocolata
Cornuri pufoase cu ciocolata
Cupcakes cu ciocolata
Acest minunat tort trio de ciocolata este absolut delicios, aspectuos si usor de preparat. Este optiunea excelenta pentru orice ocazie!
Mai multe retete de tort:
Tort de biscuiti cu ciocolata
Tort de ciocolata - reteta simpla
Tort Diplomat
Tort cu crema de caramel
Tort Brigadeiro
Noua ne-a placut foarte mult acest tort trio de ciocolata si vi-l recomand cu drag!
Ingrediente necesare pentru tortul Trio de ciocolata (pentru un tort de 22cm)
Pentru blat
- 24 biscuiti Oreo
- 60 gr unt
Pentru stratul de ciocolata neagra
- 200 gr ciocolata neagra (75% cacao)
- 200 ml frisca lichida
- 100 ml frisca lichida batuta
Pentru stratul de ciocolata cu lapte
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 200 ml frisca lichida
- 7 gr gelatina
- 50 ml apa rece
- 100 ml frisca batuta
Pentru stratul de ciocolata alba
- 200 gr ciocolata alba
- 200 ml frisca lichida
- 7 gr gelatina
- 50 ml apa rece
- 100 ml frisca batuta
Instrumente utile
Blender Star-Light BW-500BR, 500W, 1.5l, Vas de sticla, Functie Pulse, Negru/RosuMod de preparare tort trio de ciocolata
Am pregatit mai intai tava: am uns peretii cu unt si am pus hartie de copt pe fundul tavii. Am pus tava deoparte.
Am preparat apoi blatul de biscuiti Oreo
Am pus biscuitii in blender si am mixat pana am obtinut o compozitie fina. Am adaugat apoi untul topit si am mixat.
Aceasta compozitie am asezat-o uniform in tava. Am presat bine cu lingura astfel incat sa fie un strat cat mai uniform. Trebuie sa aveti grija sa presati bine biscuitii ca sa se taie blatul frumos, fara sa se sfarame. Am pus blatul la frigider cat am preparat crema de ciocoalta neagra.
Prepararea cremei de ciocolata neagra pentru tortul Trio de ciocolata
Am rupt ciocolata bucatele si am pus-o intr-o craticioara. Am adaugat frisca lichida apoi am pus craticioara pe aragaz. Am tinut la foc mic pana s-a topit ciocolata. Am lasat sa se raceasca la temperatura camerei.
Am mixat apoi 100 ml frisca lichida pana a devenit pufoasa. Am incorporat frisca batuta in ciocolata topita (racita pana la temperatura camerei).
Am scos tava din frigider si am intins crema de ciocolata neagra peste blatul de biscuiti Oreo. Am folosit o spatula pentru a intinde crema uniform.
Am pus tava inapoi in frigider cat am pregatit stratul de ciocolata cu lapte.
Prepararea cremei de ciocolata cu lapte.
Aceasta crema are nevoie de gelatina, asa ca am pregatit mai intai gelatina.
Am pus gelatina intr-un bol, am adaugat 50 ml apa rece si am lasat sa stea cat timp am topit ciocolata. Veti vedea ca gelatina absoarbe apa si se umfla.
Am rupt ciocolata bucatele si am pus-o intr-o craticioara. Am adaugat 200 ml frisca lichida apoi am pus craticioara pe aragaz. Am tinut pe foc mic, amestecand din cand in cand, pana s-a topit ciocolata. Am lasat sa se racoreasca timp de cateva minute (cat sa nu fie fierbinte) apoi am adaugat gelatina si am amestecat bine. Am lasat sa se raceasca la temperatura camerei.
Am mixat apoi 100 ml frisca lichida pana a devenit pufoasa. Am incorporat frisca batuta in ciocolata topita (racita pana la temperatura camerei).
Am scos tava din frigider si am turnat crema de ciocolata cu lapte peste crema de ciocolata neagra. Am nivelat cu lingura (sau cu o spatula). Aceasta crema este mai fluida decat cea de ciocolata neagra, asa ca am pus tava la congelator cat am preparat crema de ciocolata alba.
Prepararea cremei de ciocoalta alba
Am pregatit gelatina urmand pasii de mai sus.
Cu ciocolata alba se repeta pasii de la crema cu ciocolata cu lapte.
Dupa ce am preparat crema de ciocolata alba am scos tortul din congelator si am turnat-o peste stratul de ciocolata cu lapte. Am intins crema uniform apoi am pus tortul la frigider.
Tortul Trio de ciocolata trebuie tinut la frigider cel putin 6 ore, dar este mai bine daca il tineti peste noapte.
A doua zi se scoate tortul din tava si se decoreaza.
Spor la gatit si pofta buna!
2 comentarii
Ce branza folositi la pasca fara aluat?
RăspundețiȘtergereVa rog frumos!
Nu folosesc o marca anume. Puteti folosi ce branza va place, dar, daca vedeti ca este apoasa, o lasati putin la scurs
Ștergere