SUPA CREMA DE CIUPERCI
octombrie 13, 2020English recipe here: Roasted mushroom soup
Dragii mei, daca tot a venit frigul peste noi, va propun sa ne încălzim puțin cu o delicioasa supa crema de ciuperci. Este densa, foarte aromata si reconfortanta, o supa pe placul chiar și al celor mai mofturoși membri ai familiei. Noua ne plac foarte mult ciupercile iar aceasta supa crema de ciuperci este una dintre preferatele noastre.
Mai multe rețete cu ciuperci găsiți aici:
Ciuperci umplute
Ciuperci marinate
Tocăniță de ciuperci cu măsline
Ciulama de ciuperci
Cartofi cu ciuperci la cuptor
Aceasta delicioasa supa cremă de ciuperci se poate prepara in doua moduri: puteți să fierbeți ciupercile sau puteți să le pregătiți la cuptor. Mai simplu și mai rapid este sa fierbeți ciupercile dar, după cum probabil știți deja, legumele la cuptor sunt mult mai gustoase decât cele fierte. Prin urmare, dacă aveți ceva mai mult timp la dispoziție, va recomand sa pregătiți ciupercile la cuptor. Supa crema de ciuperci va fi mult mai gustoasă!
Pentru consistenta si gust, la supa de ciuperci se poate adauga smantana lichida sau lapte, daca sunteti la dieta. Pentru o supa de ciuperci de post, folositi supa de legume si putina faina pentru a ingrosa supa.
Noua ne-a plăcut foarte mult aceasta supa și v-o recomand cu drag!
Va mai recomand:
Ciorba de pui a la grec
Ciorba rădăuțeană
Supa de roșii cu găluște
Gulas unguresc - reteta traditionala
Ciorba cu perisoare
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta supa crema de ciuperci
- 1 kg ciuperci champignon (proaspete)
- 500 ml supa de vita, fierbinte
- 1 ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- 30 ml ulei
- 250 ml smantana lichida sau lapte
- sare si piper dupa gust
Optional: un cubulet de unt
Mod de preparare reteta supa crema de ciuperci
M-am ocupat mai intai de ciuperci. Le-am spalat bine, le-am taiat bucati potrivite si le-am pus in tava. Am presarat sare apoi am pus tava in cuptorul preincalzit aproximativ 20 de minute (sau pana cand ciupercile devin maronii si lasa apa)
Am scos ciupercile din cuptor si le-am pus deoparte.
Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit cu 30 ml ulei (2 linguri). Am tinut pe foc, amestecand ocazional, pana cand ceapa a devenit transparenta.
Am adaugat si usturoiul tocat peste ceapa si am mai tinut pe foc 1-2 minute, amestecand continuu.
Am adaugat apoi ciupercile, cu tot cu sucul lasat in tava, si supa de vita. Am asezonat cu sare si piper.
Am pus supa de ciuperci pe foc si am lasat-o sa fiarba circa 10 minute din momentul in care a dat in clocot.
Am luat supa de pe foc si, cu ajutorul unui mixer vertical, am pasat ciupercile. Am adaugat apoi frisca lichida (sau laptele) si tot acum puteti adauga putin unt.
Am pus supa inapoi pe foc pentru alte 7-10 minute.
Supa crema de ciuperci se serveste calda, garnisita cu patrunjel proaspat sau rondele de ceapa verde si crutoane.
Spor la gatit si pofta buna!
0 comentarii