RULADA CU CREMA DE CIOCOLATA - RETETA VIDEO

decembrie 21, 2020


ENGLISH RECIPE HERE

Acest articol contine linkuri de afiliere

Dragii mei, v-am pregatit o rulada cu crema de ciocolata pufoasa si delicioasa, usor de preparat, perfecta pentru o masa de sarbatoare. Blatul este usor si pufos, din pandispan cu cacao, umplutura din ganache de ciocolata si o glazura delicioasa de ciocolata... Pe scurt, visul oricarui iubitor de ciocolata.
Aceasta rulada cu ciocolata este destul de usor de preparat si foarte spornica, potrivita pentru intampinarea oaspetilor. Decorul poate fi mai simplu sau mai elaborat, dupa preferinta. Eu am folosit doar niste flori de zahar dar se pot folosi fructe proaspete, bomboane si/ sau frisca.


Cum preparam blatul pentru rulada cu ciocolata

Regulile detaliate pentru prepararea unui pandispan usor si pufos le gasiti aici. Acum va spun pe scurt: trebuie sa mixati foarte bine albusurile pana obtineti o bezea ferma si lucioasa, instrumentele sa fie curate, fara urme de grasime, faina si cacaoa cernute, iar temperatura cuptorului trebuie sa fie in jur de 170ºC. Trebuie insa ceva mai multa grija de aceasta data pentru ca foaia de rulada este foarte subtire si se coace foarte repede. Daca aveti un cuptor pe gaz va recomand sa presarati orez pe fundul tavii, ca sa nu se arda.


Cum asamblam rulada cu ciocolata

Imediat ce blatul s-a copt, il scoatem din tava, il desprindem cu grija de pe hartia de copt si il rulam in hartia de copt, pentru a-i da forma. Blatul se lasa sa se raceasca rulat. Dupa ce se raceste se desface rulada, se pune crema si se ruleaza la loc. Se glazureaza apoi, se decoreaza si se pastreaza la rece pana la servire. Destul de simplu, vedeti? 😀


Va recomand cu drag aceasta rulada cu crema de ciocolata! Va sta foarte bine pe masa de sarbatori 🎅🎄🎉

Va mai recomand

Tort de ciocolata, reteta simpla
Tort de ciocolata fara faina
Tort Brigadeiro
Ciocolata de casa
Tort Trio de ciocolata


Ingrediente necesare pentru o tava de 32/35 cm (tava de la cuptor)


Blat:
- 6 oua
- 150 gr zahar
- 110 gr faina
- 40 gr cacao
- un praf de sare
- esenta de vanilie

Crema de ciocolata:
- 150 gr ciocolata neagra 50%
- 150 ml frisca lichida

Glazura:
- 100 gr ciocolata neagra 50%
- 25 gr unt
- 50 ml lapte
- 50 ml frisca lichida

Instrumente utile:
Tava de cuptor cu manere Tefal Succes, 37x27cm
Mixer de mana TEFAL Prep'Mix HT450B38, 450W, 5 trepte viteza, functie Turbo, set 2 teluri, 2 carlige, alb&gri

Mod de preparare rulada cu crema de ciocolata



Prepararea cremei ganache de ciocolata
Primul pas este sa preparam crema ganache de ciocolata pentru ca are nevoie de cateva ore ca sa se intareasca.
Prin urmare, am pus intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele si frisca lichida. Eu topesc ciocolata direct pe aragaz, la foc mic. Tin pe foc doar cat sa inceapa sa se topeasca apoi opresc focul si mai amestec din cand in cand pana se topeste complet. Mi se pare cel mai usor asa. Merge insa si la microunde sau folosind metoda bain marie.
Am lasat crema de ciocolata sa se raceasca pana la temperatura camerei apoi am pus-o la frigider timp de 2-3 ore, cat sa se intareasca.

Prepararea blatului
Intre timp am preparat pandispanul cu cacao
Am amestecat intr-un bol faina si cacaoa, cernute in prealabil. Am pus bolul deoparte.
Am separat albusurile de galbenusuri. Am pus albusurile intr-un bol incapator. Am presarat un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma ferma. Am adaugat apoi zaharul, in 2-3 etape, si am mixat pana s-a dizolvat complet. Trebuie sa obtinem o bezea ferma si lucioasa.
Am adaugat apoi esenta de vanilie si galbenusurile, unul cate unul, si am mixat dupa fiecare pentru a-l incorpora.
Am adaugat apoi faina amestecata cu cacaoa, amestecand cu spatula de jos in sus.
Aluatul astfel preparat l-am turnat in tava tapetata cu hartie de copt.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (170ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 15 minute. Pentru a verifica daca pandispanul este facut, faceti testul cu scobitoarea: introduceti o scobitoare in mijlocul blatului si, daca iese curata, blatul este facut. Daca scobitoarea iese umeda, cu urme de aluat, blatul trebuie sa mai stea la cuptor.
Am scos blatul din cuptor, l-am scos din tava si l-am desprins usor de pe hartia de copt. Am rulat apoi blatul in hartia de copt, pornind de la o latura lunga spre cealalta. Am lasat blatul sa se raceasca complet.

Cum se asambleaza rulada cu crema de ciocolata
Am scos crema ganache din frigider (intre timp se intarise). Am mixat aproximativ 2-3 minute, pana a devenit pufoasa si deschisa la culoare.
Am desfacut blatul rulat si am intins crema de ciocolata in strat uniform. Am rulat iar, de la o latura lunga spre cealalta.

Cum preparam glazura pentru rulada cu crema de ciocolata
Am pregatit apoi glazura de ciocolata.
Am pus toate ingredientele pentru glazura intr-o craticioara apoi am pus craticioara pe aragaz, la foc mic, pana am obtinut o compozitie omogena.
Am turnat glazura peste rulada si am decorat-o cu floricele de zahar.
Rulada cu crema de ciocolata se tine la frigider cat sa se intareasca crema apoi se feliaza si se serveste.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...