SUPA CREMA DE DOVLEAC COPT

august 12, 2022



Densa, cremoasa si foarte aromata, supa crema de dovleac este alegerea perfecta pentru pranz, mai ales toamna, cand avem abundenta de dovleci. Puteti prepara supa crema de dovleac si cu dovleac fiert dar, pentru un gust deosebit, va recomand sa coaceti dovleacul. Dovleacul copt este mai dulce si mai aromat iar supa va fi mai concentrata si mult mai gustoasa. Prepararea supei dureaza ceva mai mult, dar merita cu prisosinta!


Prin urmare, primul pas este coacerea dovleacului. Este foarte usor, dar dureaza aproximativ o ora. Partea buna este ca puteti coace mai multi dovleci odata, sa-i faceti piure si sa-i puneti la congelator in recipiente de plastic sau in pungute. Piureul de dovleac congelat poate fi apoi dezghetat si transformat in supa.


Trebuie neaparat sa incercati aceasta supa de dovleac copt, este absolut minunata! Se poate prepara si in varianta de post, folosind un lapte vegetal.
Eu am preparat o cantitate mica de supa cream de dovleac copt, doar 2 portii, pentru ca ai mei au strambat din nas, au zis ca ei nu mananca. Mi-au reprosat ca am stricat dovleacul, in loc sa le fac placinta, le-am facut supa 😀 Nu am fost deloc inspirata pentru ca, in momentul in care au simtit mirosul supei de dovleac, au vrut sa guste si au tot gustat pana au golit oala. Prin urmare, ca sa nu aveti astfel de surprize, puteti dubla cantitatile.
Putti servi aceasta delicioasa supa de dovleac copt calda, garnisita cu pastrunjel proaspat si/sau crutoane. Este absolut delicioasa si plina de nutrienti si v-o recomand cu drag!

Va mai recomand:

Supa crema de ciuperci
Supa de rosii
Supa de mazare
Ciorba de perisoare
Ciorba de pui a la grec


Ingrediente necesare pentru a prepara supa de dovleac copt:

- 1 dovleac de 1.2-1.3 kg, cantarit cu totul
- 500 ml apa
- 2 cubulete Knorr de vita
- 2 linguri de ulei
- 120 ml lapte
- 1 ceapa
- 1-2 catei de usturoi
Pentru servire: patrunjel proaspat, crutoane

Mod de preparare supa crema de dovleac copt

Mai intai am pregatit dovleacul. L-am spalat, i-am indepartat codita si l-am taiat jumatati.
Folosind o lingura, am indepartat semintele si fibra sin mijloc. Am asezat apoi jumatatile de dovleac in tava asternuta cu hartie de copt. Prefer sa asez dovleacul cu partea taiata in jos pentru ca sta mai bine in tava si se deshidrateaza mai putin.
Am pus apoi dovleacul in cuptorul preincalzit (200ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 30-45 de minute. Timpul de coacere depinde insa de dimensiunile dovleacului si cel mai bine ar fi ca dupa 30 de minute sa-l verificati intepundu-l cu o furculita.
Am lasat dovleacul sa se raceasca.
Dupa ce s-a racorit cat sa pot pune mana pe el, am curatat dovleacul de coaja si l-am taiat bucatele.
Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit intr-o craticioara impreuna cu 2 linguri de ulei. Am tinut pe foc, amestecand ocazional, pana cand ceapa a devenit translucida. Am adaugat apoi si usutroiul tocat marunt si am mai tinut pe foc aproximativ 1 minut..
Am adaugat apoi bucatile de dovleac si apa fierbinte in care am dizolvat in prealabil cele 2 cubulete knorr si am lasat sa fiarba aproximativ 5-7 minute, cat sa se intrepatrunda aromele. Sare adaugati doar daca mai este nevoie.
Am indepartat de pe foc si, cu ajutorul unui mixer vertical, am pasat supa. Am adaugat apoi laptele si am amestecat.

 
Am pus supa inapoi pe foc. Am lasat sa fiarba la foc mic inca 5-7 minute, amestecand continuu.
Serviti supa crema de dovleac copt calda, garnisita cu patrunjel proaspat tocat si crutoane.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...