SARATELE CU SUNCA SI CASCAVAL - RETETA VIDEO

aprilie 02, 2023




Sărățelele cu șuncă și cașcaval sunt fragede, gustoase și se prepara în câteva minute cu doar 5 ingrediente. Aceasta este cea mai ușoară rețetă de sărățele de casa din câte am incercat până acum iar rezultatul este excepțional!
Sărățele cu șuncă și cașcaval sunt foarte gustoase calde, când cașcavalul topit se întinde la fiecare mușcătură, dar sunt bune și reci, dacă apună vreuna sa se răcească 😁


Mai multe rețete de ronțăit:

Sărățele cu brânză
Biscuiți cu cașcaval
Covrigei cu brânză
Grisine de casa
Saratele cu branza si masline


Ce ingrediente folosim pentru sărățelele cu șuncă și cașcaval

Pentru a prepara aceste delicioase sărățele am folosit un aluat foietaj din comerț. Trebuie doar să-l lăsăm să se dezghețe, apoi ne putem apuca de preparat sărățelele. Dacă aveți ceva mai mult timp la dispoziție, puteți încerca rețeta de aluat foietaj de casa, pe care o găsiți aici.
In ceea ce privește cașcavalul, va recomand un cașcaval de calitate care se întinde în momentul în care se topește, că sa nu curgă tot cașcavalul in tava.
Șuncă folosiți de care doriți. Eu am folosit sunca de Praga.
Am uns sărățelele cu gălbenuș de ou amestecat cu puțin lapte ca sa fie mai fragede și să nu se usuce la suprafață.
Pentru presărat deasupra puteți folosi mac, susan, sare grunjoasa și/sau ierburi aromatice.
Sunt minunate aceste sărățele cu șuncă și cașcaval și vi le recomand cu drag!


Ingrediente necesare pentru a prepara sărățelele cu șuncă și cașcaval:

- 400 Gr aluat foietaj
- 6 felii de cașcaval
- 6-8 felii de șuncă de Praga
Pentru uns sărățelele: 1 gălbenuș amestecat cu 1-2 linguri de lapte
Pentru presărat deasupra: mac, susan, sare grunjoasa 

Mod preparare saratele cu sunca si cascaval



Mai intai am lasat aluatul sa se dezghete la frigider.
Dupa ce s-a dezghetat, am intins aluatul cu sucitorul, apoi l-am taiat pe jumatate (pe lungime).
Pe fiecare bucata de aluat am asezat cate 3 felii de cascaval si cate 3 felii de sunca de Praga. Daca feliile sunt mici, puneti cate 4.
Am taiat apoi aluatul fasii de aproximativ 2,5 cm. In continuare, am rasucit fiecare fasie de aluat si am asezat-o in tava.
Am uns saratelele cu sunca si cascaval cu galbenus de ou amestecat cu 1-2 linguri de lapte, apoi le-am pus in cuptorul preincalzit (200 C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 15 minute.
Saratelele cu sunca si cascaval sunt foarte gustoase calde si nu prea apuca sa se raceasca, dispar din tava intr-o clipita 😃


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...